Trauktinių gamybos cechas


Trauktiniu gamyba. Darbo proceso ekonominis pagrindimas. Žaliavų zonos charakteristika. Žaliavų zonos charakteristika ir materialinio aprūpinimo pagrindimas.

Kulinarijos diplominis darbas. Įvadas. Informacijos šaltinių apžvalga. Įmonės (baro) projektavimas, rekonstravimas. Techninis ekonominis pagrindimas. Esama padėtis įmonėje. Miesto/gyvenvietės,įmonės teritorijos statybos charajteristika. Žaliavų zonos charakteristika ir materialinio aprūpinimo pagrindimas. Gamybinio pajėgumo ir gamybinės programos pagrindimas. Technologinė dalis. Numatomas produkcijos asortimentas, gaminių aprašai. Numatomos naudoti pagrindines ir pagalbines žaliavas bei jų paruošimas gamybai. Technologinio proceso medžiagų skaičiavimai. Produktų gamybos srautų diagramos, technologinio proceso aprašas ir analizė. Maisto saugos ir kokybės reikalavimai. Technologinio proceso svarbių valdymo taškų analizė ir rvsvt planas. Technologinio proceso kokybės kontrolės organizavimo aprašas. Technologinių įrengimų parinkimas – pagrindimas. Įrengimų charakteristikos, poreikio skaičiavimai ir pagrindimas. Patalpų plotų skaičiavimas. Darbo saugos ir priežiūros organizavimas. Darbo saugos organizavimo klausimai. Darbuotojų saugos ir sveikatos organizavimas įmonėje. Rizikos faktorių aprašas. Priešgaisrinė sauga. Gaisrinė sauga įmonėje. Gamtosauga ir ekologija. Civilinė sauga. Civilinės saugos veiksmų organizavimas. Finansinis – ekonominis projekto įvertinimas. Išvados. Literatūros sąrašas.


Sigita Petrauskaitė. Die Abschlieβarbeit – den Produktionsbetrieb der Branntweine zu projektieren. Der Arbeitsleiter – Assa.prof. Aušra Šimonelienė; Kaunas – kollegium Technologierfakultät, Lehrstuhl der Nahrungsmittelindustrie und der Einrichtungen. Kaunas, 2007 – 63 psl.

Das Problem der Abschlieβarbeit – der Branntwein “Starka mit Kirchen” und “Starka mit Himbeeren” wird produziert warden, um das Sortiment der Produktion zu erweitern. Das ziel der Arbeit – den Produktionsbetrieb der Branntweine zu projektieren, wo im laufe des Jahres 100000 Liter der Branntweine “Starka mit Himbeeren” produziert warden.

Die Rohstoffe für die Branntweinproduktion zu beschreiben.

Das Inventar des Technologieprozess zu bilden.

Die Forderungen der Nahrungssicherheit und der nahrungsqualität vorauszuschen.

Die Einrichtungen zu wählen und zu begründen.

Die Forderungen der Nahrungssicherheit und der Nahrungsgualität zu versichern.

Das Rechen der Raumflächen zu machen.

Der Umfang der arbeit : die Arbeit bilden 63 Seiten, 23 Tabellen, 1 Bild, 21 Literaturguellenverzeichnis, 2 Zulagen.

Senovėje “starka” būdavo gaminama pirmojo sūnaus – giminės pratęsėjo – gimimo proga. Tradicinės 43% stiprumo trauktinės „Vilniaus starka“ skonis išgaunamas iš obelų ir kriaušių lapų bei liepų žiedų. Vyrauja 8 metus išlaikyto brendžio ir vyno skonis. Tai bene vienintelė Lietuvoje išlikusi „starka“, gaminama tiksliai pagal receptūrą. Vienas iš dažniausių „Starkos“ vartojimo būdų yra kokteilis su Cola cola: 5cl Mano Starka, 10cl Cola ledukai.

Temos aktualumas - Lietuvoje Starka labia plačiai vartojamas gėrimas. Šio gėrimo rinkoje yra labia daug ir įvairaus. Todėl įmonė siekdama patenkinti vartotojus patenkiti gaminsiu naują produktą, tai starką su vaisias.

Darbo tikslas – suprojektuoti trauktinių gamybos cechą, kuriame per metus bus pagaminama “Starkos su vyšniomis” 100000 l ir “Starkos su avietėmis“ 100000 l.

Projektuojame nauja įmonė, kuri gamins trauktines „Starka su vyšniomis“ ir „Starka su avietėmis“. Bus gaminama 200000 l/metus. 100000 l/metus “Starka su vyšniomis“ ir 100000 l/metus „Starka su avietėmis“.

Įmonė bus statoma mieste, prie magistralės, todėl bus užtikrintos visos reikalingos komunikacijos ir susisiekimas. Per metus įmonė dirbs 228 dienų, viena pamaina. Trauktinių gamybos skyriuje dirbs 6 darbuotojai. Įmonėje bus dirbti geros sąlygos.

Planuojama gaminti 200000 l/metus trauktinės „Starka su vyšniomis“ 100000 l/metus ir 100000 l/metus “Starka su avietėmis”. Įvairiose įmonėse gaminama tradicinė “Starka”, todėl bus gaminama “Straka” su augaline žaliava. Planuojama ateityje “Starką” su vaisių-uogų priedais realizuoti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse.

Cukraus 1000 l. reikės 25 kg (15kg cukraus sirupui ir 10kg karamelei), reiškias per metus reikės:

Šiek tiek vandens reikės antpilui, alkoholiui ir karameliai ruošti, todėl priimam, kad 1000 l. reikės 600 l. minkštinto vandens.

Filtravimo kartono paskaiciavimas 1000 l. trauktinės išfiltruoti sunaudojama 10 kg. filtro kartono, taip per metus:

Cukraus 1000 l. reikės 25 kg (10kg cukraus sirupui ir 10kg karamelei), reiškias per metus reikės:

7. Gliukozės ir fruktozės sirupas - tai yra cukraus tirpalas su krakmolu, gliukozės ir fruktozės mišinys. Savo savybėmis panašus į invertuotą cukraus tirpalą. Produkto sudėtyje yra truputį daugiau gliukozės (52 proc.) negu fruktozės, todėl jis ne toks saldus. Gliukozės ir fruktozės sirupas dažniausiai naudojamas gėrimams, įskaitant alkoholinius, bei saldumynams gaminti.

Trauktinių gamybos cechas. (2011 m. Gegužės 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/trauktiniu-gamybos-cechas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 12:34