Trijų dietinio maisto patiekalų receptūrų ir gamybos technologijos aprašų parengimas


Receptūros ir gamybos technologijos aprašymas. Dietinis varškės apkepas. Recepturos.

Medicinos savarankiškas darbas. Savarankiško darbo autorius. Vadovas. Įvadas. Varškės apkepas su abrikosais. Patiekalo gamybos technologinė seka. Patiekalo maistinė ir energetinė vertė. Gamybos technologinė schema. Taršos pavojų analizė. Daržovių sriuba su žuvies kukulaičiais. Patiekalo gamybos technologinė seka. Patiekalo maistinė ir energetinė vertė. Gamybos technologinė schema. Taršos pavojų analizė. Bananų putėsiai. Patiekalo gamybos technologinė seka. Patiekalo maistinė ir energetinė vertė. Gamybos technologinė schema. Taršos pavojų analizė. Išvados. Naudota literatūra.


Šio savarankiško darbo užduoties tikslas – įgyti gebėjimų ir įgūdžių būtinų organiuojant, įgyvendinant pacientų maitinimą maisto tvarkymo skyriuje.

Savarankiško darbo uždaviniai:

1.Aprašyti naujo patiekalo receptūrą ir gamybos technologinę seką.

2.Nubraižyti schemą, kuriuose technologinės sekos etapuose galimas rizikos veiksnių poveikis. Pakomentuoti rizikos veiksnio pobūdį ir galimą poveikį.

3.Apskaičiuoti sukurto patiekalo maistinę, energetinę vertę.

Tinkamas maitinimasis gali ne tik apsaugoti nuo daugelio ligų, bet ir padėti jas gydyti. Kiekvienas vaistas organizmui daro šalutinį poveikį, o tinkamai parinktas dietinis gydymas gali suderinti visas sutrikusias organizmo funkcijas.

Šios naujos receptūros atitinka dietinio maitinimo reikalavimus ir galėtų būti naudojamos pacientų maitinime. Gaminant šiuos patiekalus svarbu atkreipti dėmesį į SVT ir galimus taršos pavojus, kad būtų išvengta rizikos veiksnių.

Šio darbo metu įgijau gebėjimų būtinų organizuojant pacientų maitinimą maisto tvarkymo skyriuje.

  • Medicina Savarankiški darbai
  • 2015 m.
  • 14 puslapių (1243 žodžiai)
  • Kolegija
  • Medicinos savarankiški darbai
  • Microsoft Word 67 KB
  • Trijų dietinio maisto patiekalų receptūrų ir gamybos technologijos aprašų parengimas
    10 - 8 balsai (-ų)
Trijų dietinio maisto patiekalų receptūrų ir gamybos technologijos aprašų parengimas. (2015 m. Vasario 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/triju-dietinio-maisto-patiekalu-recepturu-ir-gamybos-technologijos-aprasu-parengimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 21:54