Turizmo industrijų įmonių valdymas


Turizmo referatas. Įvadas. Informacija apie įmonę. Marketingas. Sprendimų priėmimas. Strateginis valdymas. Kokybės valdymas. Projektų valdymas. Veiklos įvertinimas remiantis apribojimų teorija. Išvados. Literatūros šaltiniai.


Viešojo maitinimo paslaugų sfera yra viena perspektyviausių ir sparčiausiai besiplėtojančių ūkio sfrerų nuo 2005 metų iki dabar .Taip pat maitinimo įstaigos yra viena iš pagrindiniu turizmo infrastruktūros dalių, kuriant turizmo produktą tai yra prekių bei paslaugų visumą, kuri tenkina turisto poreikius kelionės metu . Būdama viena iš turizmo infrastuktūros pagrindinių sudedamūjų dalių maitinimo sfera padeda :

Pasirinkome šią įstaigą ,nes ji yra viena populiariausių ne tik jaunimo, bet ir vyresnio amžiaus žmonių tarpe .Taip pat ji yra laikoma viena perspektyviausių plėtrai Lietuvoje bei Pabaltyjo šalyse. Tai mėgiama Lietuvos , bei užsienio gyventojų lankymosi vieta. Be to mūsų grupės nariams yra tekę dirbti viename iš analizuojamos įmonės padalinių. Ši patirtis leidžia geriau įsigilinti į įmonės darbo metodus bei esamą jos struktūrą.

Ieškojome informacijos empiriniuose moksliniuose ir informaciniuose šaltiniuose . Konsultavomės su įmonės darbuotojais, bei norėdami kuo daugiau sužinoti , kai kuriais analizės aspektais vykdėme darbuotojų apklausą atvirų ir uždarų klausimų forma. Rėmėmės restoranų grupės darbuotojų patirtimi. Kalbėjome su įvairiausias pareigas įmonėje užimančiai asmeninimis . Šiuo atveju norint sužinoti , kuo daugiau mūsų tiriamieji buvo trijų ,,Charlie pizza‘‘ padalinių darbuotojai. Pirmasis padalinys buvo picerijos , kuri įsikūrusi Kauno Akropolyje, atrasis Megoje, trečiasis Laisvės alėjoje, anksčiau buvusiame ,,Metropolyje‘‘. Darbuotojų pareigos buvo : padavėjai, virėjai, kepėjai, valytojai, administratoriai ,vadovai. Jų amžius įvairus : nuo 18 iki 56metų.

„Vičiūnų įmonių grupė“ buvo įsteigta 1991metais . Iš pradžių ji užsiiminėjo tik pramonine maisto produktų gamybą iš žuvies. Jos steigėjas , vadovas, savininkasir valdybos pirmininkas yra Visvaldas Matijošaitis taip pat svarbias pareigas šioje įmonėje užimta ir jo žmona Irena Matišiošaitienė , bei sūnūs . Po trijų metų veiklos 1994 metais įmonė plėtėsi ir susikūrė „Vičiūnų restoranų grupė“.Šiai įmonei vadovauti buvo paskirtas ,,Vičiūnų įmonių grupės‘‘ generalinis direktorius Gediniminas Balnys. Iš pradžių įmonei priklausė tik keletas kavinių didžiuosiuose Lietivos miestuose , tačiau

Šiuo metu UAB Vičiūnų restoranų grupė jungia 34 restoranus visoje Lietuvoje . Bendrovei priklauso 19-lika orientuotų į jaunimą picerijų „Charlie pizza”, 9-yni lietuviško maisto tradicijas puoselėjantys šeimos restoranai „Katpėdėlė”. 2008 m. duris atvėrė trys šiuolaikinias ir kartu rusiškas tradicijas išsaugoję restoranai „Carskoje selo” , nesenai buvo atidarytos ir iš užsienio į Lietuvą greitai besiveržiančios mados prekiauti miltiniai patiekalais trys blyninės ,, La Crepe‘‘ ateityje siekiama atidearyti kavinę ,,Charlie kids‘‘ kuri būtų orientuota į šeimas . Valgyklų, užkandinių ir barų, pagal viešojo tipo maitinimo įstaigas mūsų analizuojama įmonė neturi. 2012 metų rudens pradžioje duris atvėrė ir pirmoji ,,Charlie pizza‘‘ picerija Latvijoje. Tai buvo didžiulis žingsnis į priekį, nes buvo pradėtas vystyti verslas pabaltijo šalyse. „Vičiūnų restoranų grupės“ maitinimo įstaigose valgiaraščių tipas yra Table d'hote (valgiaraščiui yra būdingas fiksuotas

patiekalų skaičius ir jų pasirinkimas. Yra nustatyta pastovi patiekalų grupės kaina, patiekalai turi būti paruošti ir pateikti nedelsiant.) Tinklo maitinimo padaliai išsiskiria ne tik savo įvairepusišku asortimentu valgiaraštyje , taip pat ji pasižymi unikaliu interjeru ir ekspterjeru.

Viso šio gerai įsitvirtinusio viešiojo maitinimo sferoje tinklo pagrindinė misija yra suteikti savo klientams galimybę mėgautis gera produkcija , nuostabioje aplinkoje –ramiai ir atsipalaidavus. Svarbiausiasmaitinimo įmonės uždavinys, kad kartą apsilankęs žmogus norėtų čia sugrįžti. 2011 šmetais „Vičiūnų įmonių grupė“ jau šventė savo 20-tuosius gyvavimo metus.

„Vičiūnų restoranų grupė“ yra unikali tuo, kad tai yra vienintelis toks didelis restoranų ir kavinių tinklas Lietuvoje. Tai viena iš nedaugelio organizacijų , kuriai pavyko atidaryti savo prekybinį tašką už Lietuvos ribų tai yra Latvijoje , ateityje įmonė planuoja ir didesnį isikverbimą į kaimyninių šalių rinką. Taip pat ji turi savo padalinį didžiausioje Lietuvoje sporto arenoje ,,Žalgirio arenoje“.Tai padeda įstaigai didinti savo pelną ne tik krepšinio rungtynių metu , bet kitų įvairių ten vykstančių renginių metu , tokių kaip pasaulinių žvaigždžių koncertai , įmonių gimtadienių banketai. ( savo 20-mečio iškilmes ,,Vičiųnų restoranų grupės‘‘ savininkai taip pat surengė ,,Žalgirio‘‘ arenoje ) .Statistiniais duomenimis tai vienos lankiomiausių Lietuvoje viešojo maitinimo įstaigų . Pagrindinės įmonės produkcijos , darbo metodų ir išvaizdos idėjos buvo paantrintos iš užsienio šalių , kuriose šis verslas yra žymiai giliau įsišaknijas , nei Lietuvoje , tačiau šias idėjas įmonės vadomas Visvaldas Matijošaitis su savo surinktų įvairių sričių specialistų komanda įgyvendino savaip. Dar vienas šios įmonės pasižymėjimas yra laisvų darbo vietų sukūrimo sfreroje. Bedrovė yra 17 tarp visų ,daugiausiai laisvų darbo vietų įregistravusių įmonių Lietuve. Statistiniais duomenis nuo 2009 iki 2011 laisvų darbo vietų skaičius įmonėje buvo 455.

  • Turizmas Referatai
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 20 puslapių (6051 žodis)
  • Universitetas
  • Turizmo referatai
  • Microsoft Word 138 KB
  • Turizmo industrijų įmonių valdymas
    10 - 9 balsai (-ų)
Turizmo industrijų įmonių valdymas. (2015 m. Gegužės 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/turizmo-industriju-imoniu-valdymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 11:54