Turkų mitybos tradicijos


Kulinarijos referatas.

Dolma Ingredientai. Kaip gaminti. Asure Ingredientai. Atkreipkite dėmesį  .


Pusryčiai turkams pats svarbiausias dienos maistas. Tradicinius pusryčius sudaro daugiau kaip penkiolika skirtingų produktų ir patiekalų: kepti kiaušiniai, įvairių rūšių sūriai, pomidorai, cukinijos, alyvuogės, paprikos, įvairios užtepėlės ir džemai, bandelės ir šviesi duona, turkiškas kumpis, sviestas, bulvės... ir arbata, žinoma!

Ingredientai: 1 st avinžirnių, 1 st baltų pupelių, 300g perlinių kruopų ( asurelik bugday), 2 valg.š. ryžių,10 džiovintų figų, 10 džiovintų abrikosų, 150 ml geltonųjų razinų, 150 ml džiovintų serbentų, 150 ml džiovintų šilkmedžio uogų ( dut), nors nebūtina, 2 st cukraus, 2 valg.š. kukurūzų krakmolo, 2 cinamono lazdelės, 2 gvazdikėliai, 1 arb.š. tarkuotos apelsino žievelės, apie 3-4 l vandens.

Ingredientai: 900g sluoksniuotos tešlos (geriausia šaldyta „Filo“), 300g sviesto, 225g graikinių riešutų, 225g migdolų, 2 arbat. š cinamono, gvazdikėlių, 500g rudo cukraus, 500ml vandens, 1 citrina, 1 valg. š medaus, 1 apelsinas.

  • Kulinarija Referatai
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 7 puslapiai (1031 žodis)
  • Kulinarijos referatai
  • Microsoft Word 493 KB
  • Turkų mitybos tradicijos
    10 - 10 balsai (-ų)
Turkų mitybos tradicijos. (2016 m. Sausio 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/turku-mitybos-tradicijos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 08:07