Ūkiški produktai


Biologijos skaidrės. Ūkiški produktai. Vištų kiaušiniai. Kiaušiniai – labai vertingas produktas. Putpelių kiaušiniai. Putpelių kiaušiniai – tai labai naudingas dietinis produktas. Sviestas. Sviestas – tai riebus, tik iš pieno kilmės riebalų (grietinėlės) pagamintas gaminys. Sūris. Sūris - maisto produktas, gaminamas iš karvių. Varškė. Varškė – daug baltymų turintis rūgštus pieno produktas. Kefyras. Kefyras – fermentuotas pieno gėrimas. Kefyras gerina medžiagų.


Kefyras – fermentuotas pieno gėrimas. Jį sugalvojo Kaukazo srities piemenys, pastebėję, kad šviežias pienas, laikomas odiniuose maišeliuose, rūgsta, ir virsta visai kitu gėrimu. Piemenys šiuos maišelius kabindavo tarpduriuose – taip praeinantys žmonės geriau suplakdavo maišelių turinį. Kefyro sudedamosios dalys: 1. Mikroorganizmai: rūgštinės bakterijos ir mielės; 2. Fermentacijos produktai: anglies dioksidas ir etanolis (alkoholis); 3. Nutrinai: proteinai iš pieno, polisacharidai; 4. Vitaminai ir provitaminai: vitaminai A, B1, B2, B6, D, niacinas, folio rūgštis; 5. Mineralai: kalcis, geležis, jodas; 6. Vanduo.

  • Biologija Skaidrės
  • 2015 m.
  • 12 puslapių (733 žodžiai)
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 13327 KB
  • Ūkiški produktai
    10 - 9 balsai (-ų)
Ūkiški produktai. (2015 m. Balandžio 25 d.). http://www.mokslobaze.lt/ukiski-produktai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 06:21