Uogos


Sveikatos skaidrės.

Uogos. Uoga. Uoga – magnolijūnų skyriaus augalų daugiasėklis sultingasis vaisius be kauliuko. Uogos būna įvairių dydžių, spalvų vienos raudonos, kitos mėlynos, ružavos ar dar kitokios. Uogos auga visur. Visame pasaulyje uogos vertinamos ne tik savo skoniu. Mėlynės. Mėlynė turi gliukozės. Braškės. Braškės – vienos iš anksčiausiai prinokstančių uogų. Juodieji serbentai. Juodieji serbentai geriausiai auga šiauriniuose regionuose. Vynuogės. Vynuogės – labai sultingos, kekėmis augančios uogos. Spanguolės. Tai vėlyvos laukinės uogos, renkamos vėlai rudenį. Uogų kokybę lemiantys veiksniai. Veislių ir vietos. Uogų pasirinkimas ir vartojimas. Geros kokybės uogos tokios, kurios yra sausos. Rekomenduojama uogas suvalgyti po pirkimo per pirmą savaitę. Norint, kad uogos kuo ilgiau išliktų šviežios jas reiktų laikyti vėsioje vietoje. Paruošimas valgyti. Uogos augdamos. Užšaldymas. Užšaldžius, išsaugoma greitai gendančių vaisių. Ženklinimas. Uogų ženklinimas turi atitikti Lietuvos higienos normos HN 1192002 „Maisto produktų ženklinimas“ reikalavimus.

  • Sveikata Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 18 puslapių (568 žodžiai)
  • Sveikatos skaidrės
  • MS PowerPoint 908 KB
  • Uogos
    10 - 5 balsai (-ų)
Uogos. (2016 m. Vasario 17 d.). http://www.mokslobaze.lt/uogos.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 12:07