Vadybos restoranų praktika


Vadybos praktikos ataskaita. Įvadas. Uab „Vitta“ pristatymas. Uab „Vitta“ valdymo struktūra. Etatų sąrašas. Uab „Vitta“ personalo apskaita – informacinės sistemos struktūra. Uab „Vitta“ veiklą reglamentuojantys dokumentai. Admnistratoriaus pareiginiai nuostatai11. Uab „Vitta“ personalo verbavimo procesas13. Restorano personalo atrankos procesas15. Uab „Vitta“ 5 dienų adaptacijos procesas. Uab „Vitta“ administratoriaus motyvavimo struktūra. Uab „Vitta“ personalo vertinimas. Uab „Vitta“ personalo ugdymas. Išvados. Literatūros sąrašas.


Tikslas – Išanalizuoti personalo valdymo praktiką restorane UAB „Vitta“

Misija: Sukurti šiame Restorane jaukią, šeimynišką oazę, paremtą žmogiškosiomis vertybėmis, o ne ekonominiais išskaičiavimais. Siekiame tapti geriausiu ir lankomiausiu restoranu Vilniuje.

Vizija: Tapti geriausiai klientų poreikius tenkinančiu restoranu Vilniuje.

Pagrindinėje restorano salėje telpa iki 80 žmonių, o šalia esančioje banketinėje salėje iki 30 žmonių.

Mes pasirinkome funkcinę organizacijos struktūrą, nes mūsų įmonė yra maža, siūlome nedidelį produktų asortimentą. Funkcinės organizacijos struktūra leidžia lengvai „prižiūrėti“ įmonę, nes kiekvienas vadovas turi būti tik savo srities specialistas, leidžia lengviau sutelkti specialius sugebėjimus ir panaudoti juos ten, kur jų labiausiai reikia. Nurodymus duoda specialybiniai vadovai, kurie yra savo srities specialistai, taip skatinamas dalykinis ir profesinis specializavimas, valdymo uždaviniai paskirstomi funkcijoms ir dalykiškai sprendžiamas.

Direktorius yra įmonės vadovas. Direktoriui yra pavaldūs komercijos skyriaus, ūkio skyriaus ir personalo skyriaus vadovai. Komercijos skyriaus vadovas yra atsakingas už mūsų restoranui tiekiamas medžiagas ir techniką. Ūkio skyriaus vadovas yra atsakingas už patalpų prižiūrėjimą, kad patalpos būtų švarios. Jam pavaldūs yra valytojai ir pagalbiniai darbuotojai. Personalo skyriaus vadovas yra atsakingas už virtuvę, kad visi virtuvės darbuotojai (virtuvės šefas, virėjai ) tinkamai atliktų savo pareigas: laiku pagamintų ir patiektų klientų užsakytus patiekalus. Taip pat jis atsakingas už barmenų, padavėjų, apsaugininko pareigas.

Duomenys apie darbuotojus bus atnaujinami administratoriaus pagalba, kuomet darbuotojas išeis iš darbo viskas bus pašalinama, o kuomet naujas darbuotojas ateis į darbą jo duomenys bus surašyti į lentelę . Pasikeitus duomenims viskas yra atnaujinama iš karto.

3.4 Ruošia dokumentus ir informaciją, reikalingą darbuotojų sklandžiam darbo tvarkos laikymuisi;

3.5 Tinkamai ir laiku teikia reikiamas ataskaitas generaliniam direktoriui.

5.2 Atsako už konfidencialios informacijos atskleidimą kitoms įmonėms, išskyrus tuos atvejus kai tai įpareigoja padaryti įstatymai;

Su atrinktais kandidatais susisieksime el. paštu (vitta@gmail.com) taip taupydami jūsų ir savo laiką.

Savo CV prašome siųsti mūsų įmonės administratoriui Jonui Petraičiui el. paštu j.petraitis@gmail.com

Direktorius paskelbia, kad reikalingas antras naujas darbuotojas administratoriaus pareigose.Šiuo metu administratoriaus pareigas einantis darbuotojas parengia skelbimą ir patalpina jį internete.Pasibaigus skelbimo galiojimo laikui administratorius perskaito visus atsiųstus CV skelbimus ir atrenka kandidatus.Tuomet visa informacija perduodama direktoriui ir atrinkti darbuotojai pakviečiami į darbo pokalbį su direktorium.Visiems kitiems darbuotojams yra išsiunčiamas laiškas, jog jie nepateko į buvusią laisvą darbo vietą.

Vadybos restoranų praktika. (2016 m. Sausio 12 d.). http://www.mokslobaze.lt/vadybos-restoranu-praktika.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 06:05