Vaisių ir daržovių sulčių rūgštumo tyrimai


Biologijos skaidrės. Vaisių ir daržovių sulčių rūgštumo tyrimai. Kauno Palemono Vidurinė Mokykla. Namų bandymas. Teorija 2 Tyrimo. Rūgščių ir bazių stiprumui matuoti yra sudaryta pH skalė. Teorija “PH skalė „. Ištirti įvairių daržovių ir vaisių sulčių rūgštingumą indikatoriais. Tyrimo tikslas. Reikiamos priemonės. Indikatoriai. Išsispausti iš visų vaisių ir daržovių sultis. Tyrimo eiga. Nuotraukos. Rezultatas. Pačios rūgščiausios sultys – Citrinų. Išvados. Chemijos vadovėlis. Wikipedija. lt. Literatūra.


Ištirti įvairių daržovių ir vaisių sulčių rūgštingumą indikatoriais. Paieškoti informacijos apie rūgščių ir nerūgščių maisto produktų poveikį sveikatai. Palyginti tų sulčių rūgštingumą ir parašyti, kuris vaisiu, daržovė yra rūgščiausias.

Išsispausti iš visų vaisių ir daržovių sultis. 2.Įmerkti indikatorius, stebėti kokia spalva jie nusidažė. 3.Pagal spalvas nustatyti pH. 4.Viską užrašyti ir padaryti lentelę.

Pačios rūgščiausios sultys – Citrinų. 2.Nerugščiausios – Agurkų ir Bananų. 3. Poveikis sveikatai : Kai jungiamajame audinyje susikaupia rūgščių žmones tampa nervingi, jautrūs stresui, mažėja darbingumas, greičiau pavargsta.

  • Biologija Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 10 puslapių (239 žodžiai)
  • Mokykla
  • Biologijos skaidrės
  • MS PowerPoint 3207 KB
  • Vaisių ir daržovių sulčių rūgštumo tyrimai
    10 - 10 balsai (-ų)
Vaisių ir daržovių sulčių rūgštumo tyrimai. (2015 m. Gruodžio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/vaisiu-ir-darzoviu-sulciu-rugstumo-tyrimai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 03:57