Vakarėlio organizavimas TEMINIS VAKARAS „Laukiniai vakarai“


Maisto technologijos projektas. Įvadas. Darbo tikslas. Darbo uždaviniai. Esamos padėties analizė. Veikla. Renginio užsakymas. Renginio užsakymas sodybai. Užsakymų planas virtuvei ir serviruotojams. Užsakymų planas barui. Užsakymų planas serviruotojams. Valgiaraštis. Valgių ir gėrimų patiekimas. Renginio scenarijus. Šventės scenarijaus patikslinimai. Išvada. Informacijos šaltiniai.


Šiais laikais žmonių gyvenimo tempas yra labia didelis. Visi skubame, lekiame, bėgame ir net neturime minutėlės atsikvėpti, viską apmąstyti, apgalvoti. Jau nekalbu apie tikrą poilsį, kai neerzina jokie nelaukti skambučiai, svečiai ar kas kita. Dėl šios priežasties yra keliami labia dideli reikalavimai visiems restoranams, kavinėms, picerijoms, žodžiu, visoms maitinimo įmonėms. Žmonės nori gauti kuo geresnę kokybę už jiems prieinamą kainą. Organizuojant įvairius pobūvius, šventes, žmonės dažnai lieka nepatenkinti aptarnaujančio personalo neprofesionalumu, prasta maisto bei gėrimų kokybe, sukurta aplinka.

Mano organizuojamam vakarui, kurį švęs ” Charley” picerijos kolektyvas, nutarta tiksli data, t.y. 2013-01-25. Data jau yra patvirtina ir nekeičiama, tad galiu pradėti organizuoti kolektyvo vakarėlį, kurį sudaro: vakaro planas, vakaro užsakymo sudarymas, scenarijus, meniu sudarymas, stalų serviravimas, indų suskaičiavimas, valgių ir gėrimų patiekimas, svečių aptarnavimo metodo pasirinkimas.

Šventę planuoju užsakyti kaimo turizmo sodyboje “Kaimas kryžkelėje”. Ten yra daržinė, kurioje labia daug laisvo ploto ir bus galima sukurti pageidaujamą aplinką, pagal pasirinkta “Laukinių vakarų” temą. Atskirame namelyje yra miegameji, kuriuose yra 40 miegamų vietų. Taip pat yra pirtis, kubilas lauke, supynės. Užsisakant sodybą dviems paroms, taikoma 30% n nuolaida.

*Užkandžių kiekis užsakytas didesnis nei yra žmonių, visko iškart neserviruoti, porcijos norintiem pakartoti užkandį. **Karštųjų patiekalų taip pat daugiau nei bus žmonių, tad iškart visko neserviruo

***Tekilos stikliukus, lėkšteles su druska ir citrinomis patiekti tik norintiems žmonėms.

****Viskio taures atnešti taip pat tik norintiems svečiams.

4.5 Valgiaraštis:

Šaltieji patiekalai patiekiami iš anksto (ne anksčiau 30min prieš atvykstant svečiams). Užkandžiai turi būti gražiai apipavidalinti, jokiu būdu neapdžiūve, beabejo kelti apetitą. Kadangi šaltieji patiekalai bus silks, tad jau iš anksto bus ant stalo patiektos silkiness, atskirame puode šiltos bulvės.

Vakarėlio organizavimas TEMINIS VAKARAS „Laukiniai vakarai“. (2015 m. Gegužės 04 d.). http://www.mokslobaze.lt/vakarelio-organizavimas-teminis-vakaras-laukiniai-vakarai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 18:24