Valgių patiekimas


Kulinarijos skaidrės. Valgių patiekimas. Nustatyta tam tikra gėrimų, užkandžių. Kalaukutienos suktinukai su špinatais. Baravykų carpacio. Pagal patiekimo temperatūrą sriubos skirstomos į karštas ir šaltas. Išpilstymo metu dubi lėkštė laikoma kairiąja ranka sriubos vazos aukštyje ant polėkštės. Sultiniai su keptu garnyru pateikiami sultinio puodukuose. Dešinėje pusėje šalia taurių gali būti padedama lėkštelė atliekoms. Patiekiant žuvį virš lėkštės dedama lėkštutė kaulams sudėti. Temperatūrai palaikyti patiekalai gali būti padedami ant specialios kaitinimo krosnelės. Paukštieną galima valgyti prilaikant pirštais. Jautienos kepsnys. Saldūs patiekalai gali būti šalti ir karšti. Deserto šakutė paduodama patiekiant tortus. Migdolai, miško ir kiti riešutai patiekiami nuvalyti lėkštėje. Prieš patiekiant desertas apibarstomas cukraus pudra ar šokoladu. Apkepus geriausia kepti.

Valgių patiekimas. (2014 m. Gegužės 07 d.). http://www.mokslobaze.lt/valgiu-patiekimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 19:39