Valgomos gėlės


Maisto technologijos skaidrės.

Valgomos gėlės. Gėlės kulinarijoje buvo vartojamos jau senovės Kinijoje. Dėl ko vartojamos gėlės maiste? Gėlės maistui vartojamos. Kokius žiedus rinktis? Kokias gėles rinktis, spręskite ne tik pagal jų išvaizdą. Populiariausios valgomos gėlės. Populiariausios valgomos gėlės medetka, gvazdikas. Medetka. Nuostabi valgomoji gėlė. Skonis varijuoja nuo aštroko iki kartoko. Gvazdikai. Gali būti pamerkti. Chrizantema. Aštroko, kiek kartoko skonio, įvairių spalvų – nuo raudonos. Rugiagėlė. Nuo saldoko iki. Kiaulpienė. Priklauso astrinių šeimai. Žiedai saldžiausi, kai surenkami jauni. Nasturtos. Aštrių skonių mėgėjams taip pat turėtų patikti nasturos. Daugiametė saulutė. Riešutų skonio maži. Rožių žiedlapiai. Mėgstantiems saldumą, rekomenduojama patiekalus gardinti rožėmis. Rinkdamasi rožių žiedlapius žinokite kuo tamsesnė jų spalva, tuo intensyvesnis skonis. Verta žinoti. Kad gėlės nenuvystų, patiekalai žiedais puošiami tik prieš pat patiekiant į stalą.

Valgomos gėlės. (2016 m. Kovo 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/valgomos-geles.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 16:21