Vanilė


Kulinarijos laboratorinis darbas. Vanilė.


Vanilė – tai prieskoninis augalas, kuris kilęs iš Meksikos. Dabar šiuos augaus gali pamatyti Madagaskare, Indonezijoje, Okeanijos ir Indijos vandenyno salose, bei Rytų Afrikoje. Vanilė dabar yra naudojama pagardinti konditerijos gaminiams. Šio augalo istorija yra labai sena. Pasakojama, jog pirmieji pamatė tą augalą actekai ir dėl savo spalvos šį augalą pavadino "juodąja gėle". XVIII amžiuje vanilę imta naudoti alkoholinių gėrimų, tabako ir kvepalų gamyboje. O 1520 metais actekai dėl šio augalo aromato, dėdavo šį augalą į kakavos gėrimus. Iš šio augalo seniau gamino kakavą, šokoladą, taip pat alkoholinius gėrimus ir tabaką.

Vanilė. (2014 m. Vasario 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/vanile.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 04:29