Varpinių javų grūdai


Maisto technologijos referatas. Maistinių varpinių javų grūdų cheminės sudėties ypatumai. Ir kokybės rodikliai. Tikslas – įgyti žinių apie maistinių javų grūdų chemines savybes ir jų kokybės rodiklius. Užduoties dalys. ) cheminė sudėtis (baltymai, krakmolas, skaidulinės medžiagos),. ) nauda sveikatai,. ) panaudojimas, pateikite pavyzdžių. Kukurūzų cheminės sudėties ypatumai ir kokybės rodikliai. Baltymai. Krakmolas. Skaidulinės medžiagos. Kukurūzų kokybės rodikliai. Superkamų kukurūzų kokybės rodikliai. Tiekiamų kukurūzų kokybės rodikliai. Nauda sveikatai. Grikių cheminės sudėties ypatumai ir kokybės rodikliai. Baltymai. Krakmolas. Skaidulinės medžiagos. Grikių kokybės rodikliai. Superkamų ir tiekiamų grikių kokybės rodikliai. Nauda sveikatai.


Grikių skaidulinių medžiagų polisacharidai mažina cholestirolio kiekį kraujyje, skatina žarnyno veiklą, gerina virškinimą.

Grikiuose gausu mineralinių medžiagų, Kalio, fosforo, mangano, cinko, vario. Iš B grupės vitaminų vyrauja tiaminas B1 riboflavinas B2, randami ir kiti vitaminai niacino, pantateno rūgšties, vitamino E.

Taip yra labai svarbus komponentas žmogaus sveikatai rutinas kuris stiprina kraujagyslės, gerina jų pralaidumą, veikia kaip stiprus antioksidantas, sustiprindamas vitamino C poveikį pagerina jo pasisavinimą, mažina kraujo spaudimą.

Varpinių javų grūdai. (2014 m. Gruodžio 29 d.). http://www.mokslobaze.lt/varpiniu-javu-grudai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 09:58