Varškės apkepo gamybos aprašymas


Maisto technologijos savarankiškas darbas.

Patiekalo gamybos aprašymas. Darbo tikslas –. Technologijos kortelė nr. maitinimo produkto pavadinimas varškės apkepas. Išeiga , viso. Maitinimo produkto gamybos technologijos aprašymas maitinimo produkto gamybos aprašymas. Maitinimo produkto apipavidalinimo aprašymas. Maitinimo produkto patiekimas. Maitinimo produkto realizavimo trukmė. Varškės apkepo gamybos technologinė schema. Gamybos linijos technologinių procesų analizė. Mechaninių įrenginių poreikio skaičiavimas. Zef = Zpam - Zpar + Zpert + Zval val ]. Efektyvaus darbo laikas. Mechaninių įrenginių našumas. Q = G / t kg ]. Maitinimo produkto pusgaminio pavadinimas Maitinimo produkto pusgaminio kiekis kg Technologinis procesas Įrenginio pavadinimas Įrengimo našumas kg val. Rankinis mikseris su šluotele. Varškės pertrynimas Q = G / t = 125 / 2. Varškės masės maišymas Q = G / t = 98 05 / 2 49. Bendros tešlos maišymas Q = G / t = 232 3 / 2. Šiluminių įrenginių poreikio skaičiavimas Sviesto tirpinimas. Konvekcinė krosnis apkepo kepimui. Konvekcinė konditerinė krosnis 16DC. Reikalingų gamybinių patalpų plotas Įrengimas Įrenginio išmatavimai mm Įrenginio plotas m. Varškės apkepo kalkuliacinė kortelė. Vienos porcijos kaina. Antkainis 30 %.


Į pertrintą varškę sudėti kiaušinių trynių masę, manų kruopas, druska, supilti pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą. 

Kepimo formą ištepti aliejumi, pabarstyti džiūvėsėliais ir supilti į ją paruoštą masę. Kepti įkaitintoje iki 190°C orkaitėje, apie 40-45 minutes.

Iškepus apkepą išimti iš orkaitės ir kelias minutes palaukti, kol sutvirtės. Pjaustyti gabalėliais ir dėti į baltas apvalias lėkštes. Šalia įdedama grietinės.

Zef = Zpam - (Zpar + Zpert + Zval) [val].

Zef = 4val - (0,5 val + 1 val + 0,5 val) = 2val.

Kadangi per pamainą sumaišoma 62,5 kg, tai per vieną valandą – 31,3

Kadangi per pamainą sumaišoma 49,03 kg, tai per vieną valandą – 24,51

Kadangi per pamainą sumaišoma 116,1 kg, tai per vieną valandą – 58 kg.

Sviestui ištirpinti naudojama mikrobangų krosnelė 23L talpos. Su specialiu režimu sviesto tirpinimui. Efektyvesniam darbui naudojamos 2 arba 3 mikrobangų krosnelės.

Skarda pripildoma iki pusės, t. y. 4,8L. Visai tešlos masei išpilstyti reikia apie 49 skardų (232,3L/4,8L=48,4=49 skardos).

n – sąlyginis patalpos panaudojimo koeficientas (virtuvės, konditerijos skyrių – 0,3)

Varškės apkepo gamybai reikalinga įrengimai: trintuvas, plaktuvai (rankinis mikseris), gamybinis stalas su plautuve, mikrobangų krosnelė, tešlos maišyklė, konvekcinė krosnis, granulinė katilų plovimo mašina.

Varškės apkepo gamybos aprašymas. (2017 m. Sausio 03 d.). http://www.mokslobaze.lt/varskes-apkepo-gamybos-aprasymas.html Peržiūrėta 2017 m. Vasario 20 d. 01:29