Vegetarinis restoranas kavinė


Maisto technologijos kursinis darbas. Įvadas. Teorinė dalis. Temos teorinis pagrindimas. Esamos padėties analizė. Pagrindinių normatyvinių ir teisinių dokumentų maitinimo įmonės projektavimui, steigimui ir veiklos organizavimui apžvalga. Projektinė dalis. Maitinimo įmonės charakteristika, projekto aprašymas. Pievagrybių sriuba. Trinta cukinijų ir avokadų sriuba. Įmonės steigimo vietovė, sklypo charakteristika. Sklypo sutvarkymas pagal projekto ir sanitarinius reikalavimus. Pastato charakteristika, pagrindiniai jo konstrukciniai elementai. Inžineriniai tinklai ir pasijungimo prie jų galimybė bei tvarka. Įmonės patalpų technologinio plano projektavimas. Privalomų ir numatomų projektuoti patalpų sąrašas pagal funkcines grupes. Reikiamų įrenginių pagal patalpas parinkimas ir Gamybinių patalpų plotų nustatymai. Administracinių – buitinių patalpų personalui parinkimas. Patalpų komponavimas. Pagrindiniai reikalavimai maitinimo įmonės pastatui, patalpoms ir jų įrangai. Pastato vidaus inžinerinės sistemos. Išvados. Literatūros sąrašas.


Darbo tikslas : suprojektuoti 40 vietų vegetarišką restoraną

Darbo uždaviniai:

•Pateikti projektuojamo restorano charakteristiką

•Sudaryti patalpų planą, apskaičiuoti patalpų plotus

•Pasirinkti restoranui sklypą statybai

•Aprašyti pastato konstrukcijas

•Susipažinimas su statybų normatyviniais dokumentais, bei higienos normomis.

Siūlomas maitinimo įmonės statusas – individuali atviro tipo, 40 vietų vegetarinio maisto restoranas, PVM mokėtojas. Atsižvelgiant, kad restoranas atidarinėjamas šalia Kauno marių, tai jos kainos strategiją galima apibūdinti kaip „vidutinių kainų – aukštos kokybės“, kuris ir bus taikoma restorane.

Baro darbo laikas yra numatomas 10:00 – 22:00. Pagrindiniai gamybos darbuotojai dirbs 12 val. slenkančiu grafiku 3 darbo dienos – 3 poilsio dienos. Administracija dirbs po 8 val. darbo dienomis nuo 1100 iki 1900 val. Pamainos trukmė – 6 val. Nedarbo dienos nėra skaičiuojamos, kadangi restoranas dirbs 7 dienas per savaitę 365 (366) dienas per metus. Kadangi darbuotojams teks dirbti per valstybės šventines dienas, visos šios dienos bus įtraukiamos kaip papildomos dienos į atostogas.

Pagrindinė skatinimo priemonė, tinkanti restoranams ir jau patikrinta kitų maitinimo įmonių – šeimų savaitgaliai ar kitos panašaus pobūdžio akcijos. Akcijų tikslas – pritaukti klientus ir skatinti juos daugiau nupirkti, taip pat padidinti apyvartą taip, kad akcijos kaštai neviršytų iš padidėjusios apyvartos atsiradusio pelno.

Priimu, kad mano projektuojamoje įmonėje per dieną apsilankys 130 lankytojų.

Atvirojo tinklo įmonėse sudarant valgiaraštį, pirmiausia reikia apskaičiuoti bendrą patiekalų skaičių, realizuojamą salėje. Žinant lankytojų skaičių, paskaičiuojamas bendras realizuojamų patiekalų skaičius per dieną.

Vegetarinis restoranas kavinė. (2015 m. Vasario 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/vegetarinis-restoranas-kavine.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 13:42