Vegetariška mityba


Vegetariška mityba ir sveikata. Antsvoris.skaidres. Vegetariška mityba ir svoris.

Sveikatos analizė. Lietuvoje, kaip ir kitose šalyse, vis populiaresnis vegetarizmas. Dauguma vegetarų nevalgo tik mėsos, tačiau vartoja pieno produktus, žuvį ir kiaušinius. Kiti nevartoja vištienos ir žuvies, dar kiti - pieno ir jo produktų. Vegetariškų dietų pagrindą sudaro daržovės, grūdiniai, ankštiniai produktai, kuriuose daug angliavandenių, ląstelienos, vitaminų, mineralų ir minimalus riebalų kiekis. Tai atitinka šiuolaikinės mitybos rekomendacijas siekiantiems sumažinti antsvorį arba lėtinių ligų pvz. Hipertenzijos, širdies ligų ir vėžio riziką.


Visų pirma turėtume pamąstyti: kodėl maistas turėtų būti pirmoje vietoje? Atsakymas iš pradžių atrodo labai aiškus: valgome, kad gyventume. Kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas yra būti vegetaru ar ne. Bpaprastai pabrėžiama, kad vegetarai nuo kitų žmonių skiriasi vien tuo, kad nevalgo mėsos. Daugelio vegetarų gyvenimo būdas gerokai skiriasi nuo mėsos valgytojų . Vegetarai dažniau laikosi sveikos gyvensenos reikalavimų: palaiko optimalų kūno svorį, nerūko, fiziškai aktyvūs. Nėra pakankamai duomenų, kad būtų galima įvertinti tiesioginį vegetariškos mitybos poveikį sveikatai, tačiau manoma, kad ji gali būti naudinga. Paprastai vegetarų kūno svoris, lyginant su mėsos valgytojų svoriu labiau atitinka optimalų. Kadangi antsvoris dėl daugelio priežasčių neigiamai veikia sveikatą, normalaus kūno svorio palaikymas yra didelis vegetariškos mitybos privalumas.

  • Sveikata Analizės
  • 2010 m.
  • 1 puslapis (396 žodžiai)
  • Sveikatos analizės
  • Microsoft Word 6 KB
  • Vegetariška mityba
    8 - 3 balsai (-ų)
Vegetariška mityba. (2010 m. Spalio 09 d.). http://www.mokslobaze.lt/vegetariska-mityba.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 10:05