Velykiniai patiekalai


Technologijų skaidrės. Velykiniai patiekalai. Šventos velykos – krikščionių šventė, pritaikyta prie senojo tikėjimo šventės. Velykiniai patiekalai įvairiose šalyse. Naujojoje zelandijoje. Per velykas yra labai populiaru ir netgi būtina patiekti pietums kiškį, triušį ar zuikį. Prancūzijoje per velykas populiaru patiekti žuvį, margintus kiaušinius, paukštieną. Italijoje ruošiami specialūs pusryčiai. Tradiciniai patiekalai lietuvoje. Dzūkijoje buvo labai populiaru velykoms troškinti riebius kopūstus. Suvalkiečiai kepdavo kiaulės galvą. Aukštaitijoje ant stalo būdavo kiaulės kepsnys iš pirmarūšės mėsos. Žemaitijoje velykiniam stalui dėdavo pieniškų produktų. Receptas. Velykinė boba.

Velykiniai patiekalai. (2013 m. Gegužės 21 d.). http://www.mokslobaze.lt/velykiniai-patiekalai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 23:51