Verslo planas kavinei


Maisto technologijos verslo planas.

Įvadas. Paslaugos techninė užduotis. Verslo aprašymas. Verslo srities aprašymas. Verslo srites apibūdinimas. Sumanymo unikalumas. Rinkodaros planas. Aplinkos analizė. Marketingo rinkinys. Paslaugų aprašymas. Valdymas ir personalas. Finansinis planas. Rizikos analizė. Išvados. Literatūra. Priedai.


Šiais laikais turbūt daugelis žmonių pagalvoja apie savo darbo vietos sukurimą. Bet tam, kad pasiektum tikslą reikia pirmiauisia turėt i idėja ir didelį norą tą idėją paleisti į „dienos šviesą“. Tada ir prasideda tikkrasis darbas . Mes turime gerai pagalvoti, kaip mes ją relizuosime, kaip surasti kapitalo, kaip įsteigsime įmonę, kurioje vietoje įsikursime, kur surasime darbuotojus. Taigi, pradėsime nuo verslo plano kūrimo.

Ši mano darbo tema yra aktuali ypač šiuo laikotarpiu, kadangi daug darbingų asmenų nori kurti savo verslą. Man kilo idėja kurti verslo planą įmonės steigimui. Paslaugos bus teikiamos Klaipėdos mieste.

Brandos egzamino baigiamojo darbo tikslas - yra sukurti verslo planą kavinei.

Atidarant naują kavinę, visų pirma, reikėtų: užduoti sau paprastus, bet esminius klausimus. Kokie mes būsime? Ką pasiūlysime klientui? Kas bus mūsų „arkliukas“? Kaip pateiksime patiekalą? Būsimos kavinės erdves, interjerą. Tada reikia pagalvoti kokią įmonę ketiname steigti. Nuo to priklauso steigimo procedūros, kainos. Paprasčiausia ir pigiausia yra steigti individualią (personalinę) įmonę (iį), tačiau kuriant ją rizikuojame savo turtu. Kuriant uždarąją akcinę bendrovę, privaloma turėti bent minimalų įstatinį kapitalą – 10000 lt. Individualias įmones bei uždarąsias akcines bendroves registruoja vietos savivaldos registro tarnybos. Turėdami pradinį kapitalą steikite uždarą akcinę bendrovę. Taip nerizikuojama sukauptu turtu.

UAB „Suvožtinis“ dirbs paslaugų sferoje. Pradžioje dirbs penki darbuotojai (dvi virėjos – kepėjos, dvi padavėjos, buchalterė), vėliau pagal situaciją bus nusprendžiama, ar reikės daugiau darbuotojų. Pagrindinė teikiama paslauga bus greitas maistas ir dienos pietūs. Bus galima ir išsinešimui.

Norint pritraukti kuo daugiau klientų, reikia sugalvoti kažką unikalaus ir įdomaus, skirtingai nuo kitų. Traukos idėja turėtų būti ispaniški patiekalai, paelija (Ispanijos tradicinis patiekalas), suvožtiniai, daug žuvies. Maistas išsiskirs paprastumu, kokybiškumu, šviežumu, greitu aptarnavimu ir maisto paruošimu, patiekimu. Maistas bus ruošiamas laikantis visų technologinių normų. Restoranai ir kavinės visada lankomos, žmonės nori atitrūkti nuo kasdienybės ir rūtinos, nori atsipalaiduoti, paragauti kažko egzotiško ir įdomesnio. Nauja kavinė – restoranas visada susilaukia susidomėjimo, būtent tada ir reikia pasirodyti geriausiai ir susirinkti klientūra. Reikia sukurti gražią ir jaukią atmosferą. Interjere dominuos karšta ispaniška vasaros saulė, smėlis, bangos ir palmės.

Verslo planas kavinei. (2016 m. Vasario 23 d.). http://www.mokslobaze.lt/verslo-planas-kavinei.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 21:55