Viduržemio jūros virtuvė


Technologijų skaidrės. Viduržemio jūros virtuvė. Tradiciškai Viduržemio jūros virtuvė skirstoma į tris kulinarinius regionus . Ji paplitusi Pietų Europos šalyse Ispanijoje. Filosofija. Europinė Viduržemio jūros virtuvė kilo iš Antikos virtuvės. Produktai. Viduržemio jūros virtuvės šalys dalijasi dideliu kiekiu bendrų produktų. Čia labiausiai paplitęs javai yra kviečiai. Kvietinė tešla naudojama gaminti virtiems gaminiams, tarp kurių svarbiausi yra  makaronai, lakštiniai,  Lazanja. Naudojama keletas mėsos rūšių, neišskiriant kiaulienos ir avienos.  Viduržemio jūros virtuvės ypatumas gausus jūros gėrybių pasirinkimas. Pieno produktai taip pat dažnai vartojami. Dėl palankių klimato sąlygų regionui būdingas gausus šviežių vaisių ir daržovių pasirinkimas pomidoras. Pagardai ir prieskoniai. Iki paplintant egzotiškiems prieskoniams regione svarbiausi prieskoniai buvo vietinės prieskoninės žolės. Patiekalai. Nors egzistuoja daug. Šaltieji patiekalai. Šaltieji patiekalai, itališkai vadinami antipasti, svarbi viduržemio jūros virtuvės dalis. Dažnai juos sudaro rūkyti mėsos gaminiai (dešros. Sriubos. Sriubos yra ne pagrindinė Viduržemio jūros virtuvės dalis. Daug įvairių žuvienių (pvz. Karštieji patiekalai. Virtos tešlos gaminiai, t. y. pasta, kurios žinomiausios rūšys  spagečiai,  lazanija,  kaneloniai, ravioliai,  gnociai. Padažai. Padažai (salsa) dažniausiai naudojami prie pastos, o jų įvairovė – didžiulė. Svarbūs yra ryžių. Regione paplitę įvairūs daržovių troškiniai (pvz. Gėrimai. Viduržemio jūros regionas  – vyno kilmės vieta. Dėl karšto klimato plačiai vartojamos gaivinančios vaisių sultys. Desertai. Vietos konditerijoje dažniausiai naudojama trapi tešla, gaminamos įvairios saldžių kremų rūšys. Didelę įtaką Viduržemio jūros konditerijai padarė turkiška virtuvė, iš kurios atėjo daug rytietiškų saldumynų. Gamybos principai. Viduržemio jūros regiono patiekalai išsiskiria rankomis darytais šviežiais makaronais. Etiketas. Kai kuriose Viduržemio jūros baseino šalyse garsus riaugėjimas prie stalo yra pagarbos ženklas virėjui. Receptas. INGREDIENTAI. 4 porcijoms. 60 g sviesto. 1 smulkiai sukapotas laiškinis svogūnėlis. GAMINIMAS . ?. Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą.

Viduržemio jūros virtuvė. (2015 m. Vasario 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/vidurzemio-juros-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 01:19