Viešasis maitinimas Praktika restorane Miesto sodas


Maisto technologijos praktikos ataskaita. Įvadas. Teorinė dalis. Išvados ir rekomendacijos. Informacijos šaltinių sąrašas.


Atlikusi praktiką ,,Miesto sodo“ restorane susipažinau su darbuotojų pareigomis, atsakomybę, bei jų žiniomis. Pradėjus dirbti padavėja įgyjau daug naudingų įgūdžių, kurie man pravers toliau studijuojant viešąjį maitinimą. Šios praktikos metu buvo labai svarbu išmokti taisyklingai aptarnauti klientus ir sugebėti paruošti restoraną klientų priėmimui, bei išmokti greitai orientuotis, net ir pačiose sunkiausiose situacijose. Iš pradžių buvo labai sunku viską prisiminti, bei dirbti taip kaip tikri darbuotojai, tačiau laikui bėgant visi stengėsi padėti išmokyti svarbiausių dalykų, kuriuos reikia žinoti dirbant šį darbą. Ištiesų ši vieta yra puiki praktikos atlikimui. Kadangi

Įeinantį į restoraną lankytoją būtina pasitikti, pasisveikinti ir palydėti prie staliuko.

Nuolatiniam svečiui būtina pasiūlyti įprastą ir mėgstamą vietą, tuo parodant, kad jį atsimena ir jis yra svarbus šiam restoranui. 

Lankytojui būtina nunešti meniu ir pasiūlyti įvairiausių patiekalų, bei gėrimų. Padavėjas turi mokėti visą meniu, kad sugebėtų aptarnauti kaip yra reikalaujama.

Jei lankytojas apsilanko restorane per pietus tada reikia jam pristatyti dienos pietus.

Kai svečias pavalgo padavėjas privalo paklausti, gal dar ko nors pageidaujate ir jei ne tada atnešti sąskaitą. Sąskaita turi būti perlenkta, padėta ant mažo padėkliuko. Tačiau kai aptarnaujama lauke sąskaita pateikiama padėkliukuose su laikikliais, kad vėjas nenupūstų.

Išeinant klientui reikia su juo atsisveikinti ir pakviesti apsilankyti dar kartą.

Galiausiai pasirūpinama, kad stalai būtų švarūs, neliktų nešvarių indų ir ant jų netrūktų servetėlių, druskinės, bei užtiesaliukų su restorano inicialais.

Jie turi paruošti prekybos salės patalpas lankytojams aptarnauti;

Nustatyta tam tikra gėrimų, užkandžių, patiekalų patiekimo eilė. Iš pradžių įprasta ant stalo statyti bare gautą mineralinį vandenį ir vaisvandenius, duoną, šaltus užkandžius, po to patiekiami karšti patiekalai ir desertai.

Viešasis maitinimas Praktika restorane Miesto sodas. (2015 m. Kovo 13 d.). http://www.mokslobaze.lt/viesasis-maitinimas-praktika-restorane-miesto-sodas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 09:50