Viešasis maitinimas pristatymas


Maisto technologijos skaidrės. Viešasis maitinimas. Kas tai? Tai maisto pramonės šaka, kurios specialistai kuria maitinimo įmones. Kavinė. Kavinėje įeina maistas ir alkoholis(pusryčiai. Restoranas. Maitinimo įstaiga, kuri pagal užsakymą gamina ir parduoda maisto patiekalus. Baras. Smuklė, kurioje geriama ir užkandžiaujama ne prie atskirų staliukų. Viešojo maitinimo istorija Lietuvoje. Viešojo maitinimo ištakų Lietuvoje reikėtų ieškoti dar XV a. Teikiamos paslaugos, produkcija. Viešojo maitinimo įstaigų teikiamos paslaugos yra gaminamo maisto platinimas ir pardavimas. ← maisto gaminimas. Pardavimas →. Kompetencijos. Šios profesijos atstovas turėtų mokėti filosofijos įvadą. Naudojamos priemonės. Įvairūs virtuvės rakandai, maisto produktai. Mokymo įstaigos. Vilniaus turizmo ir. Šaltiniai.


Kavinėje įeina maistas ir alkoholis(pusryčiai, pirmi/antri patiekalai, desertai ir gėrimai). Vilniuje yra ,, Caffee inn” ir ,, Cat café” ir pan. irgi priskiriama kaip kavines. Kavinėse dirba: 1. Šefas (įmonės ar įstaigos viršininkas, vadovas); 2. Virėjai (kurie gamina maistą); 3. Padavėjai (išnešioja tuos maistus, kuriuos pagamina virėjai); 4. ir aišku indų plovėjai.

Šios profesijos atstovas turėtų mokėti filosofijos įvadą, lietuvių kalbos kultūrą, dokumentų valdymą, užsienio kalbą, tautos kultūrą ir renginių organizavimo pagrindų.

Viešasis maitinimas pristatymas. (2015 m. Spalio 19 d.). http://www.mokslobaze.lt/viesasis-maitinimas-pristatymas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 09 d. 02:01