Viešasis maitinimas


Viesasis maitinimas darbai. Lietuvos ukio sakos viesasis maitinimas.

Chemijos skaidrės. Įvadas. Reikalavimai viešojo maitinimo įmonėms. Žaliavų priėmimas ir laikymas. Tiekimo sutartys klasifikuojamos pagal galiojimo laiką ilgalaikio tiekimo, periodinės, vienkartinės. Kas svarbiausia priimant žaliavas. Žaliavų bei pusgaminiu laikymas. Patiekalų patiekimas. Pagal patiekimo temperatūrą sriubos skirstomos į karštas ir šaltas. Patiekiant žuvį. Karštieji patiekalai. Saldūs patiekalai. Išvados. Literarūra.


"reikalavimai viešojo maitinimo įmonėms, žaliavų priėmimui, laikymui, pusgaminių laikymui ir patiekalų patiekimui".

Karštos sriubos patiekiamos nuo 72 iki 75 °C, o šaltos nuo 7 iki 14°C. Sriubos, uždarytos kiaušinio plakinių, patiekiamos 65°C. Sriubas galima patiekti dubiose lėkštėse, sriubų dubenėliuose, sultinių puodukuose ar sriubų vazose. Sriubos vazą galima statyti ant pietų stalo, padėjus po ja seklią lėkštę. Iš sriubų vazų sriubos yra išpilstomos ant pagalbinio staliuko į sriubos lėkštes.

Patiekiant žuvį virš lėkštės dedama lėkštutė kaulams sudėti. Smulki kepta žuvis patiekiama lėkštėje iš dešinės lankytojo pusės. Stambi nepjaustyta žuvis dažniausiai patiekiama porceliano ar metalinėje ovalios formos didlėkštėje. Patiekalas pradžioje parodomas lankytojui, po to ant pagalbinio staliuko perdedamas į seklią lėkštę. Žuvies patiekalams įdėti naudojama šakutė ir šaukštas arba mentelė. Jei prie žuvies patiekiamas karštas arba šaltas padažas, tai jis paduodamas atskirai padažinėje su mažu šaukšteliu ir statomas lankytojo kairėje pusėje virš šakučių.

Karštieji patiekalai, kepti ant grotelių, pradedami gaminti užsisakius juos lankytojui. Patiekimo indai prieš tai pakaitinami. Patiekalus patiekiami individualiai lėkštėje ar didlėkštėje,o garnyras paduodamas atskirai.

  • Chemija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 17 puslapių (913 žodžių)
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 6686 KB
  • Viešasis maitinimas
    10 - 2 balsai (-ų)
Viešasis maitinimas. (2014 m. Kovo 11 d.). http://www.mokslobaze.lt/viesasis-maitinimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 12:59