Viskas apie E maisto priedus


Chemijos skaidrės. Viskas apie ,,E’’ maisto priedus. Maisto priedo apibrėžimas. Pagrindinės maisto priedų funkcinės grupės yra. Saldyklių keletas ruŠiu. Dažikliai. Dažiklių pavizdžiai. Konservantai. Antioksidantai. Rūgštys. Lipnumą reguliuojančios medžiagos. Medžiagos nuo putojimo. Lipnumą reguliuojančios medžiagos. Emulsikliai. Kietikliai. Aromato ir skonio stiprikliai. Putojimą sukeliančios medžiagos. Aromato ir skonio stiprikliai. Tešlos kildymo medžiagos. Stabilizatoriai. Pagalbinės medžiagos. Sveikata.


Lipnumą reguliuojančios medžiagos-sumažina atskirų maisto produktų dalelių tarpusavio sulipimo galimybę.

Lipnumą reguliuojančios medžiagos-didina maisto produkto tūrį, beveik nedidindamos jo energinės vertės.

Aromato ir skonio stiprikliai -suteikia maisto produkto paviršiui blizgesį arba sudarančios apsauginę plėvelę.

  • Chemija Skaidrės
  • 2014 m.
  • 23 puslapiai (743 žodžiai)
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 4709 KB
  • Viskas apie E maisto priedus
    10 - 2 balsai (-ų)
Viskas apie E maisto priedus. (2014 m. Rugsėjo 23 d.). http://www.mokslobaze.lt/viskas-apie-e-maisto-priedus.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 05 d. 12:34