Viskas apie kosmetines medžiagas


Kosmetologijos konspektas.

Kosmetinių gaminių ženklinimas. Pagrindiniai bdih sertifikavimo kriterijai. Kosmetikos produktų, patenkančių į Kosmetikos direktyvos taikymo apimtį, sąrašas. Kremai, emulsijos, losjonai, geliai ir aliejai (rankų, kojų, veido ir kt. Veido kaukės (išskyrus chemines valomąsias , kūno po vonių, higieninė pudra ir kt. T Vonios ir dušo gaminiai (druskos, putos, aliejai, želė ir kt. Depiliacijos priemonės. Dezodorantai ir gaminiai nuo prakaitavimo (antiperspirantaiSavaiminio įdegio gaminiai. Odos balikliai. Gaminiai nuo raukšlių. Kenksmingos medžiagos. Natūralios kilmės konservantai. Komponentai, kurie gali skatinti spuogų susidarymą. Reikėtų vengti šių konservantų. Kosmetikos receptai. Aromaterapija - kas tai? Eterinių aliejų poveikis. Išvados.


PRIEŠPUČIAI - Sustabdo gaminių putojimą gamybos metu arba susilpnina gatavo gaminio putojimą.

ANTIOKSIDATORIUS - Stabdo deguonies sukeliamas reakcijas ir taip padeda išvengti oksidacijos ir apkartimo.

MEDŽIAGA NUO DANTŲ AKMENŲ SUSIDARYMO - Saugo nuo dantų akmenų susidarymo.

TŪRINIO TANKIO MAŽINIMO MEDŽIAGA - Mažina kosmetikos gaminio tūrinį tankį.

EMULSIKLIS - Padeda susidaryti tarpusavyje nesimaišančių skysčių mišiniams, pakeisdamas skysčių sąlyčio paviršiaus įtempimą.

PLĖVĖDARIS - Naudojant ant odos, plaukų ar nagų leidžia susidaryti ištisinei plėvelei.

1. (+) PETROLATUM - petrolatumas. Sudėtinis angliavandenilių mišinys, puskietė medžiaga, gaunama šalinant vašką iš parafininių liekamųjų alyvų. Sudaro daugiausia sotieji kristaliniai ir skystieji angliavandeniliai, kurių anglies atomų skaičius paprastai didesnis kaip C25. Žinomas visas valymo procesas ir gali būti įrodyta, kad medžiaga, iš kurios jis yra gautas, nėra kancerogenas 3. (+) CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT - vaistinė medetka – augalinė medžiaga, gaunama iš medetkų, gėlių ekstraktas4. (+) TOCOPHEROL – Antioksidatorius, odos kondicionavimo medžiaga

(+) GLYCINE SOJA EXTRACT - gauruotųjų sojų ekstraktas – sojų, pupelių ekstraktas. Minkštiklis, tirpiklis, drėgmę palaikanti medžiaga, plaukų balzamas

(+) HOUTTUYNIA CORDATA EXTRACT - širdžialapių stimburių ekstraktas. Drėkiklis, pasižymi antibakterinėmis ir antivirusinėmis savybėmis, ramina odą, odos kondicionavimo medžiaga

(+) GLYCYRRHIZA GLABRA EXTRACT - paprastųjų saldymedžių ekstraktas. Raminamoji medžiaga, lyginamoji medžiaga, minkštiklis, drėgmę palaikanti medžiaga

(+) ROSA GALLICA EXTRACT - prancūzinių rožių ekstraktas. Tonikas, suteikia gaivinamąjį poveikį, kondicionuoja odą, standinamoji medžiaga

(+) AESCULUS HIPPOCASTANUM EXTRACT - paprastojo kaštono ekstraktas. Pasižymi sutraukiamosiomis savybėmis, tonikas, antioksidantas, standinamoji medžiaga

(+) CENTELLA ASIATICA EXTRACT - azijinės centelės ekstraktas. Antioksidantas, drėkiklis, pasižymi priešuždegiminėmis, gydančiomis savybėmis, ramina odą, valiklis, tonikas, lyginamoji medžiaga

(+) ISOEICOSANE – angliavandeniliai, C4, neturi 1,3-butadieno, polim., pentaizobuteno frakcija, hidrinti. Minkštiklis, odos kondicionavimo medžiaga, tirpiklis

(+) DISTEARDIMONIUM HECTORITE – 1-oktadekanaminis, N,N-dimetil-N-oktadecil-, chloridas, reakcijos su hektoritu produktai. Stabilizatorius, klampumo reguliavimo medžiaga

(+) CI 19140 - trinatrio karboksilatas ir leidžiami naudoti jo dažalai bei druskos. Kosmetinis dažiklis

(+) COCO – GLUCOSIDE – alkoholiai, kokosų, reakcijos su gliukoze produktai. Paviršiaus įtempio mažinimo medžiaga, putodaris

(+) VACCINIUM MYRTILLUS EXTRACT – Paprastųjų mėlynių ekstraktas – mėlynių Vaccinium myrtillus, Ericaceae, vaisių ir lapų ekstraktas. Tonikas, vėsiklis, standinamoji medžiaga

(+) RUBUS IDAEUS EXTRACT – paprastųjų aviečių ekstraktas – aviečių, Rubus idaeus, Rosaceae, vaisių ekstraktas. Lyginamoji medžiaga, keratolitikas, standinamoji medžiaga, standinamoji medžiaga/tonikas

(+) COCAMIDE DEA – emulsiklis, emulsijų stabilizatorius, paviršiaus įtempimo mažinimo medžiaga, klampumo mažinimo medžiaga, putojimą skatinanti medžiaga

(+) MAGNESIUM TRISILICATE - dimagnio trisilicio oktaoksidas. Abrazyvas, absorbentas, drumstiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, skystiklis, tūrinio tankio mažinimo medžiaga

(+) LITHIUM MAGNESIUM SODIUM SILICATE - silicio rūgštis, ličio magnio ir natrio druska. Klampumo reguliavimo medžiaga, tūrinio tankio mažinimo medžiaga

(+) HYDRATED SILICA - silicio rūgštis. Abrazyvas, absorbentas, drumstiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, skystiklis, tūrinio tankio mažinimo medžiaga

(+) TALLOWTRIMONIUM CHLORIDE - ketvirtiniai amonio junginiai, antistatikas, koncervantas, paviršiaus įtempimo mažinimo medžiaga, plaukų balzamas.

(+) CI 19140 - trinatrio karboksilatas ir leidžiami naudoti jo dažalai bei druskos, kosmetinis dažiklis

(+) HYDROLYZED KERATIN – keratinai, hidrolizatai. Biologinė medžiaga, kurią sudaro iš dalies hidrolizuotas keratinas. Antistatikas, plėvėdaris, drėkinamoji medžiaga, odos kondicionavimo medžiaga, plaukų balzamas

  • Kosmetologija Konspektai
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Vaida
  • 64 puslapiai (13650 žodžių)
  • Kolegija
  • Kosmetologijos konspektai
  • Microsoft Word 910 KB
  • Viskas apie kosmetines medžiagas
    10 - 3 balsai (-ų)
Viskas apie kosmetines medžiagas . (2017 m. Kovo 25 d.). http://www.mokslobaze.lt/viskas-apie-kosmetines-medziagas.html Peržiūrėta 2017 m. Lapkričio 21 d. 01:15