Vištienos mėsos cheminė sudėtis


Vistienos sudetis. Vistienos chemine sudetis. Vištiena sudėtis. Paukstienos chemine sudetis. Maisto chemine sudetis. Paukštienos sudėtis. Vištiena cheminė sudėtis. Tirpus baltymai vistienoje. Www.aprasimas apie vistos mesa. Zasienos maistine verte.

Chemijos referatas. Įvadas. Vištiena. Naminių paukščių cheminė sudėtis. Vištienos maistinė vertė. G. Valgomosios produkto dalies:. Viščiukų broilerių skirtingų skerdenėlės dalių cheminė sudėtis. Virškinimas žmogaus organizme. Baltymų virškinimas ir absorbavimas. Angliavandeniai – žmogaus maisto komponentai. Angliavandenių virškinimas burnoje. Angliavandenių virškinimas žarnyne. Angliavandenių rezorbcija. Riebalai. Kaip jūsų organizmas skaido maisto riebalus. Nesočiosios riebiosios rūgštys. Riebalų virškinimas. Riebalų rezorbcija ir resintezė. Išvados. Literatūros sąrašas.


Mėsa-tai vienas svarbiausių maisto produktų, aprūpinant žmogaus organizmą pilnaverčiais baltymais. Dabartinė mėsos pramonė pateikia vartotojui daugelio rūšių mėsą tarp jų ir vištieną.

Palyginti su kitomis mėsos rūšimis, vištiena turi daug pranašumų: mažai riebalų – net iki 40 proc. mažiau nei kiaulienoje ir daug baltymų – iki 10 proc. daugiau nei kiaulienoje. Vištienoje gausu žmogaus organizmui būtinų ir nepakeičiamų aminorūgščių (valino, leucino, lizino, metionino, triptofano, fenilalanino, treonino), kuris skatina ląstelių atsinaujinimą. Aminorūgščių kiekiu vištiena prilygsta jautienai.

Šio darbo tikslas – aptarti vištienos virškinimą ir jos įsisavinimą.

Darbo uždaviniai:

•Aptarti vištienos cheminę sudėtį.

•Atskleisti teikiamą naudą organizmui.

•Analizuoti kaip virškinama vištiena

  • Chemija Referatai
  • 2012 m.
  • 11 puslapių (2061 žodis)
  • Chemijos referatai
  • Microsoft Word 36 KB
  • Vištienos mėsos cheminė sudėtis
    10 - 1 balsai (-ų)
Vištienos mėsos cheminė sudėtis. (2012 m. Gegužės 15 d.). http://www.mokslobaze.lt/vistienos-mesos-chemine-sudetis.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 19:51