Vokiečių virtuvė


Maisto technologijos skaidrės. Vokiečių virtuvė. Darbo tikslas. Įgyti žinių ir gebėjimų analizuojant tarpkultūrinius mitybos ypatumus bei skirtumus. Darbo uždaviniai. Gebės įvardinti darbo tikslą ir uždavinius. Vokietijos virtuvė – Vidurio Europos tautos. Nors didelę įtaką turėjo prancūzų kulinarinis menas. Pagrindinės žemės ūkio kryptys – javų ir techninių augalų auginimas. Vokiečių virtuvė neįsivaizduojama be raugintų kopūstų. Itin mėgstamos įvairios. Rytais. Rytais geriama kava su. Pietums. Pietums valgoma sriuba, mėsos arba žuvies patiekalas ir desertas. Pavakare. Pavakare geriama kava ir patiekiamas gausus asortimentas kepėsių. Vakarienė. Vakarienei tiekiama tas pat kaip ir pietums. Antrieji patiekalai yra dažniausiai kepami. Nacionaliniai valgiai Vokietijoje – kiaulės kojos su troškintais raugintais kopūstais. Naudojama daug daržovių bulvių. Nacionaliniai vokiečių virtuvės patiekalai – kepenėlių kukuliai (Leberknödel). Vokietijoje kaip. Vokietija po JAV alaus gamyboje yra antroji.


Gebės įvardinti darbo tikslą ir uždavinius; Gebės surinkti rašto darbui reikalingą ir vertingą informaciją; Gebės atlikti surinktų duomenų ir literatūros analizę; Gebės suformuluoti logiškas, tarpusavyje derančias išvadas; Gebės parengti atlikto darbo pristatymą Power Point programa.

Vokiečių virtuvė. (2016 m. Sausio 06 d.). http://www.mokslobaze.lt/vokieciu-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 11 d. 12:10