Vokietijos nacionalinės virtuvės ir maitinimosi ypatumai


Maisto technologijos referatas.

Įvadas. Istorija. Kalba. Menas. Mokslas. Muzika. Visuomenės normos. Punktualumas. Apranga. Dovanos. Žmonių tarpusavio santykiai. Pasisveikinimas ir prisistatymas. Elgesys viešose vietose. Nacionalinės virtuvės ypatumai. Valgymo laikas ir būdingas maistas. Gėrimai ir tostai. Susodinimas. Išvados. Literatūra. Priedai.


Daugeliui žinoma jog būtent vokietija garsėja savo garsiomis tradicinėmis alaus šventėmis. Plačiu ir gausiu valgiaraščiu tradicinėje virtuvėje.

Tikslas: Išanalizuoti Vokietijos kultūros aplinką, nacionalinės virtuvės ir maitinimosi ypatumus, mokėti pritaikyti teorines žinias kuriant savo verslą, priimant svečius iš užsienio, vedant derybas ir bendradarbiaujant.

Vokečių kalba yra sudėtinga ir iš norinčių išmokti reikalauja išmėginimų: sintaksė anglams gali pasirodyti ypač sunki. Be kita ko, neturėtume pamiršti, kad šiandien Vokietijoje anglų kalba yra antroji po gimtosios vokiečių , nors vyresnio amžiaus žmonės ir vokiečiai iš Rytų kalba ir supranta prasčiau už jaunus žmones ir vokiečius iš Vakarų. Verslo vadybininkai iš Vakarų Vokeitijos paprastai yra įvaldę kalbą taip, kad gali ją laisvai vartoti verslo reikaluose.

Didesniame Vokietijos mieste netgi skuboti pusryčiai paprastai nėra vien tik puodelis kavos su bandele. Per pusryčius dar valgoma sūrio, jogurto, kruopų košės ir kartais raugintų, marinuotų ar sūdytų daržovių ar žuvies. Pusryčiai esti sotūs.

Priešpiečiai buvo tradiciškai pagrindinisdienos valgymas, ir netgi įtampos kupinuose miestuose šiandien tai gali būti pakankamai sotus mėsiškas ar žuvies patiekalas, daržovės ir bulvės ar makaronai. Priešpiečiai valgomi nuo 12 iki 13 valandos. Alus ir vynas paprastai geriami per priešpiečius – tiek dalykinius, tiek ir visuomeninius, restoranuose, kavinėse ar įstaigų kavinėse; be to, geriamas gazuotas arba negazuotas mineralinis vanduo ir sultys bei vaisvandeniai. Sekmadieniais – šeimos dieną – pagrindinis valgymo laikas yra vakarienė, kurią įprasta tiekti pavakare ir ji gali tęstis ligi vėlyvo vakaro.

Pietūs paprastai tiekiami nuo 19 ligi 20.30 val., o 20 val. yra įprastas laikas pietų pobūviams. Vakaro valgiai mažai skiriasi nuo priešpiečių, nes valgomi mėsos patiekalai, žuvis, daržovės ir desertas. Per pietus dažniausiai siūloma tų sričių alaus ar vyno. Pietų pobūviai paprstai baigiasi per vidurnaktį.

Kokteiliai prieš pietus nėra įprasti; tačiau prieš valgymą kartais geriama aperityvo, pagaminto iš daugybės skirtingų rūšių žolelių likerio. Įpusėjus valgymui dažniausiai paduodama vyno arba alaus. Reinvynis, kuris paprstai yra baltas ir, galima sakyti, saldus, labai populiarus Vokietijoje, nors yra ir kitų įvairių vynų, tinkamų prie gardaus maisto. Saldesnis vynas gali būti tiekiamas prie deserto ir po valgio, kaip ir žolelių ar kitoks likeris.

Vokietijos nacionalinės virtuvės ir maitinimosi ypatumai. (2016 m. Gegužės 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/vokietijos-nacionalines-virtuves-ir-maitinimosi-ypatumai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 03 d. 19:49