Vokietijos virtuve


Maisto technologijos skaidrės. Vokietijos virtuvė. Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla. Eglė Kondrotaitė 924gr. Faktai. Įvadas. Sostinė – Berlynas. Plotas – 357 021 kv. km. Vieningos vokiškos virtuvės nėra. Įvairiuose Vokietijos regionuose virtuvė. Tipiškas maisto produktas visoje. Vokietijoje – dešra. Itin mėgstamos įvairios. salotos, sriubos iš bulvių ir mėsos. Regioniai patiekalai. Šiaurinėje Vestfalijoje, Reino – Pfalze,. Saarlande ir Baden – Wuertenburge. tradiciniai patiekalai. Bavarijos ir Heseno virtuvėje dažnai. Naudojami tokie ingredientai kaip mėsa,. alus. Tradiciniai patiekalai. Turingijoje, Bremene ir Saksonijoje. tradiciniai patiekalai. Dresdner Stollen. (šventinis vaisių. Šlėzvige – Holšteine, Hamburge. Rote Gruetze. Nacionaliniai patiekalai. Karka su žirneliais ir. raugintais kopūstais. Gėrimai. Alus. Vokietijoje alus yra vienas. Kasmet rengiama ne. Valgymo įpročiai. Rytais geriama kava. Pietums valgoma sriuba, mėsos arba žuvies. Vakarienei tiekiama tas pat kaip ir. Pietums. Daug vartojama rūkytos mėsos. Geriamas alus (vokiečių nacionalinis. Gėrimas, švelnus, nelabai rūgštus baltasis. Vokiškos Kalėdos. Pagrindinis Šv. Kalėdų patiekalas. Vokietijoje ant kalėdinio stalo turi būti. Rinktinių saldumynų. Iš senų laikų atkeliavo. paprotys – kepti saldumynus su kokiais. Vokietija Melander šeimyna iš Bargteheidės. Vienos savaitės maisto išlaidos 375,39 eurų arba ~1295 litai. Išvados. Vokiečiai mėgsta sotų ir riebų maistą. Literatūros sąrašas.

Vokietijos virtuve. (2015 m. Sausio 29 d.). http://www.mokslobaze.lt/vokietijos-virtuve.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 10 d. 18:37