Vyno gamybos etapai ir prevencijos priemonės


Chemijos skaidrės. Vyno gamybos etapai ir prevencijos priemonės. Situacija. Žmogus vyno parduotuvėje nusipirko raudono vyno butelį. Vynas nuo mikrobinio gedimo apsaugomas laikantis tinkamo technologinio ir sanitarinio gamybos režimo. Išvados. Šiame darbe buvo nurodyta situacija.


Žmogus vyno parduotuvėje nusipirko raudono vyno butelį, grįžęs išgėrė beveik visa vyno butelį, kol nepamatė susidariusių rausvo atspalvio nuosėdų. (Galimas pavojingas actarūgštis oksidacinis rūgimas). Paaiškėjo, kad tai sukėlė aerobinės actarūgštės bakterijos (Acetobacter pasteurianus , Acetobacter aceti, Gluconobacter oxydans), kai laisvai prieina oro ir vynas laikomas aukštoje temperatūroje ( apie 33 °C ). Iš pradžių ant vyno paviršiaus atsiranda labai plona pilkšva skaidri plėvelė, kuri palaipsniui storėja ir prie indo sienų raukšlėjasi, kartais įgauna rausvą atspalvį. Ir po to gali nusėsti nuosėdomis.

  • Chemija Skaidrės
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 11 puslapių (243 žodžiai)
  • Kolegija
  • Chemijos skaidrės
  • MS PowerPoint 585 KB
  • Vyno gamybos etapai ir prevencijos priemonės
    10 - 9 balsai (-ų)
Vyno gamybos etapai ir prevencijos priemonės. (2015 m. Lapkričio 30 d.). http://www.mokslobaze.lt/vyno-gamybos-etapai-ir-prevencijos-priemones.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 08 d. 09:54