Žaliavų pirminis paruošimas ir pusgaminiai


Kulinarijos skaidrės.

" Žaliavų pirminis paruošimas ir pusgaminiai“. Šakniavaisių pjaustymas. Morkų pjaustymas ir kulinarinė paskirtis. Žaliavų pirminis apdirbimas ir pusgaminiai. Kopūstinės daržovės pjaustymo būdai ir kulinarinė paskirtis. Agurkų, pupelių, pomidorų ir lapinių daržovių pirminis paruošimas ir pjaustymas. Raugintų daržovių pjaustymas. Virtos daržovės. Pirminis pasiruošimas ir pjaustymas. Daržovių atliekos ir jų panaudojimas.


" Žaliavų pirminis paruošimas ir pusgaminiai“Bulvių, kopūstinių, svogūninių daržovių pirminis paruošimas, pjaustymo būdai ir formos.

Marijampolės profesinio rengimo centras.Vilkaviškio skyriu Vg15v mokinės Akvilės Dabrilaitės.

Šakniavaisiai – morkos, burokėliai, petražolės salierai, gelteklės, pastarnokai, ridikai, ridikėliai ropės.

Ankstyvi vidutinio ankstyvumo bei vėlyvi baltagūžiai, raudongūžiai, žiediniai, brokoliai ir ropiniai kopūstai.

Kopūstinės daržovės tai įvairaus ankstyvumo baltagūžiai raudongūniai, žiediniai ir kitų rūšių kopūstai. Jie pjaustomi paprastu būdu įvairiai. Kaip minėta žiediniai kopūstai prieš pjaustydami pamerkemi 15-20 minučių į sūrų ar parūgštinta vandenį, kad neliktų kirminų, kurių gali būti žiedyno viduje.

Agurkai, pomidorai pjaustomi paparstu būdu, jie naudojami salotoms ir garnyrams prie antrūjų patieklų, šaltų užkandžių. Salotų lapai ir rūgštynės plėšomos kaspinėliais nenaudojant peilio, taip išausgomi vitaminai.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 17 puslapių (354 žodžiai)
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 712 KB
  • Žaliavų pirminis paruošimas ir pusgaminiai
    10 - 9 balsai (-ų)
Žaliavų pirminis paruošimas ir pusgaminiai. (2016 m. Kovo 21 d.). http://www.mokslobaze.lt/zaliavu-pirminis-paruosimas-ir-pusgaminiai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 06 d. 16:15