Želės torto kainos nustatymas


Ekonomikos skaidrės.

Kainodara. Želės torto 1kg kainos nustatymas. Želės torto aprašymas. EXW metodas. Želės torto kainos nustatymas nenuostolingumo metodu. Grafikas. Želės torto pardavimo apimties pokyčio nenuostolingumo analizė, atsižvelgiant į kintamųjų išlaidų pokytį. Grafikas.


Pasirinktas produktas yra žėlės tortas (1 kg). Želetinas, grietinė, cukrus, braškės, vyšnios, sausainiai. Įrankiai ir įrenginiai: Gilus dubenėlis 24 cm; 2 € Panaudojimas 0,010€/val. (2 metus) Šaukštas, maišymui, 40 cm;  7€ Panaudojimas 0,035€/val. (2 metai) Virtuvinės svarstyklės; 9 € Panaudojimas 0,025€/val. (5metai) Matavimo indas 0,5; l – 0,90€ Panaudojimas 0,080€/val. (2 metai).

Sprendimas. Apskaičiuojame savikainą: S = BPK + VKK  Q = 756 + 9,2  300 = 3516 €. Apskaičiuojame pelno sumą (A): A = S  a = 3516  0,20 = 703 €. Realizavimo suma arba bendrosios pajamos: BPj = S + A = 3516 + 703 =4219 €. Žinant, kad BPj = P  Q, P = BPj / Q = 4219/ 300 = 14 €. Vadinasi, įmonė, parduodama želės tortą po 9,2 euro gaus iš jos 703 eurų pelno ir pasieks planuotą efektyvumą. Grafinis šio uždavinio vaizdas pateiktas 1 paveiksle.

Želės torto pardavimo apimties pokyčio nenuostolingumo analizė, atsižvelgiant į kintamųjų išlaidų pokytį.

Pagal 6-ąją formulę apskaičiuojamas pardavimo apimties pokyčio nenuostolingumas šiam atvejui:.

  • Ekonomika Skaidrės
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Lukvici
  • 19 puslapių (1028 žodžiai)
  • Universitetas
  • Ekonomikos skaidrės
  • MS PowerPoint 300 KB
  • Želės torto kainos nustatymas
    10 - 2 balsai (-ų)
Želės torto kainos nustatymas . (2017 m. Spalio 20 d.). http://www.mokslobaze.lt/zeles-torto-kainos-nustatymas.html Peržiūrėta 2017 m. Lapkričio 24 d. 00:33