Žuvies patiekalai


Sutinti zuvies patiekalai. Zuvies leistinuku mase. Zuvu leistinuku mase.

Kulinarijos konspektas. Žuvies patiekalai. Virti žuvies patiekalai. Garuose virta žuvis. Virtų žuvies patiekalų kokybė. Šutinti žuvies patiekalai. Žuvis gariniame padaže. Žuvis agurkų padaže. Žuvis šutinta piene. Įdaryta žuvis. Šutintų žuvies patiekalų kokybė. Troškinti žuvies patiekalai. Kepti žuvies patiekalai. Apkepti žuvies patiekalai. Žuvies maltinių ir leistinukų masės patiekalai. Patiekalai iš žuvies konservų. Lietuviški žuvies patiekalai. Nežuvinių vandens gyvūnų patiekalai.


Sraigių patiekalai. Sraigių mėsą galima valgyti žalią, apšlakstytą citrinos sultimis, vynu, rūgščiomis sultimis ir apibarstytą pipirais. Iš sraigių mėsos galima ruošti virtus, šutintus, keptus bei apkeptus patiekalus. Tinka rūkytos mėsos priedas. Gaminant patiekalą, sraigės nuplaunamos, apverdamos ir išimamos iš kiauto. Po to plona viela reikia išstumti išilgines žarneles. Iš gautos mėsos patiekalai gaminami taip, kaip iš midijų ar jūros šukučių. Tinka tokie patys garnyrai bei padažai.

Kalmarų ir aštuonkojų patiekalai. Iš kalmarų bei aštuonkojų galima ruošti virtus, troškintus bei apkeptus patiekalus. Jie taip pat tinka bulvių vyniotinio, apkepo ir kitiems įdarams. Virti bei sumalti kalmarai bei aštuonkojai dedami į žuvies maltinių masę, iš kurios gaminami žuvies maltiniai arba maltinukai. Užšaldyti aštuonkojai atšildomi ir, kad mėsa būtų minkštesnė, tempiama ir stipriai išmušama specialiu plaktuku, pašalinama odelė. Kalmarai ir aštuonkojai verdami 2-3 min. Troškinami taip pat neilgai, prieš tai lengvai apkepinami. Apkepami žali, nuplikyti arba virti. Skaniausi troškinti kartu su daržovėmis ir aštresniais prieskoniais, kaip peletrūnai, imbieras, mairūnai, garstyčios, dašis. Prie patiekalų iš kalmarų bei aštuonkojų tinka virtų, keptų arba troškintų bulvių, troškintų kopūstų, žaliųjų žirnelių, troškintų bei šutintų daržovių mišinio, makaronų, grikių garnyrai. Geriausiai tinka grietinės, pieno su svogūnais, pomidorų, grybų, raudonieji su svogūnais, vynu, serbentų, saldžiarūgštis padažai.

Trepangų patiekalai. Virti trepangai supjaustomi kvadratėliais arba juostelėmis ir iš jų gaminami virti, troškinti bei apkepti patiekalai. Galima juos naudoti ir įdarams. Ruošiant iš trepangų patiekalus bei įdarus, tinka pridėti imbiero, muskato riešuto, peletrūnų, mairūnų ir kitų prieskonių. Virti ir apkepinti trepangai troškinami su rūkyta ar šviežia liesa kiauliena, svogūnais bei kitomis prieskoninėmis daržovėmis. Apkepti juos galima sumaišytus su rūkyta mėsa. Garnyrai ir padažai tinka tokie pat, kaip kalmarams.

Žuvies patiekalai. (2015 m. Vasario 27 d.). http://www.mokslobaze.lt/zuvies-patiekalai.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 07 d. 14:45