Žuvų ir jų produktų kokybės tyrimas


Jusliniai zuvu rodikliai. Zuvu kokybes rodikliai.

Chemijos laboratorinis darbas. Žuvų ir jų produktų kokybės tyrimas. Pagrindinės verslinių žuvų šeimos. Žuvies kūno sandara. Valgomųjų ir nevalgomųjų kūno dalių santykis. Žuvies šviežumo nustatymas jusliniais rodikliais. Žalia neišdarinėta, neišskrosta. Žalia filė. Žuvies šviežumo įvertinimas cheminiais metodais. Laisvo amoniako nustatymas. Žuvies mėsos reakcija su lakmusu. Lakiųjų azoto bazių konc. Nustatymas žuvyse ir žuvų produktuose. Išvada.


Mūsų tirta Dorado auksaspalvė žuvis yra įtartino šviežumo.Rezultatai toki: cheminiai- ph=6,27; lakiųjų azoto bazių koncentracija 31,23 mg/100g; amoniakas nesudarė debesėlio; jusliniai rodikliai- B rūšis.

Žuvų ir jų produktų kokybės tyrimas. (2014 m. Vasario 10 d.). http://www.mokslobaze.lt/zuvu-ir-ju-produktu-kokybes-tyrimas.html Peržiūrėta 2016 m. Gruodžio 04 d. 20:39