Žuvų ir jų produktų mikrobiologija


Maisto technologijos skaidrės.

Žuvų ir jų produktų mikrobiologija. Žuvis genda greičiau negu mėsa, nes. Turi daugiau vandens ir paviršius užkrėstas mikroorganizmais. Žuvies gedimas. Aerobinis puvimas Anaerobinis puvimas. Aerobinio žuvies puvimo fazės. Mikroorganizmų dauginimasis žuvies paviršiuje. Anaerobinį puvimą sukelia. Iš žarnyno į audinius prasiskverbę mikroorganizmai. Žuvies šviežumo įvertinimas. Juslinis, Cheminis, Fizikinis, Fizikocheminis, Bakteriologinis. Apsauga nuo gedimo. Vakumavimas – laikymo trukmė nuo 3 parų iki 2 savaičių. Sūdymas ir vytinimas.


Turi daugiau vandens ir paviršius užkrėstas mikroorganizmais, Turi nelabai standžią konsistenciją, todėl mikrobai lengvai skverbiasi gilyn, Kūnas padengtas gleivėmis, o jose mikroorganizmai aktyviai dauginasi, Žuvyje yra nebaltyminių azoto junginių, kuriuos panaudoja bakterijos; Laikant žuvis neskrostas, mikroorganizmai iš žarnyno lengvai patenka į audinius; Žuvų riebalai greičiau genda dėl didelio polinesočiųjų riebalų rūgščių kiekio.

Aerobinis puvimas; Anaerobinis puvimas. Pasireiškia : Dėl per didelio gleivėtumo, Nedidelio žuvies raumenų rūgštingumo; Angliavandenių trūkumo.

Žuvų ir jų produktų mikrobiologija. (2016 m. Spalio 31 d.). http://www.mokslobaze.lt/zuvu-ir-ju-produktu-mikrobiologija.html Peržiūrėta 2017 m. Gruodžio 15 d. 17:54