Apelsinų sulčių juslinis tyrimas



Įvadas. Vaisių sulčių aprašymas. Užduotis nr. Apelsinų sulčių juslinių savybių įvertinimas. Užduotis nr. Apelsinų sulčių juslinio profilio sudarymas. Išvados.
Gaminio išvaizda- bendras matymo pojūtis, kurį sukelia gaminys (pvz.: pakuotė, forma, skaidrumas ir kt.)
Blizgumas- gaminio savybė atspindėti didžiausią dalį šviesos spindulių, krintančių ant jo paviršiaus. Lemiamas savybės veiksnys- paviršiaus lygumas.
Konsistencija- nuo produkto tekstūros priklausančios takumo savybės, nustatomos dirginant mechaniniu ir lytėjimo receptorius, ypač esančius burnos srityje.
Kvapas- juslinė savybė, pajuntama nosimi lakiąsias medžiagas ir sužadinus uoslės receptorius. Kvapo pojučisu galima įvertinti kokybiškai ir kiekybiškai (pagal kvapo intencyvumą)
Aromatas- malonus natūralus kvapas, būdingas gaminio sudėtyje esančioms žaliavoms(pvz.: vaisių, prieskonių ir t.t.)
susipažinti su juslinio vertinimo metodika ir jusliškai įvertinti pasirinktas apelsinų sultis.
Pagal įsakymą dėl vaisių sulčių ir panašių produktų techninio reglamento patvirtinimą Nr.61:
Skonis- skanus, natūralus, juntamas saldumas ir rūgštumo natos, skonis būdingas apelsinų sultims.
Remiantis pagal „įsakymą dėl vaisių sulčių ir panašių produktų techninio reglamento patvirtinimą Nr.61“ išsiaiškintos reglamentuojamos vaisių sulčių savokos;
Atlikus tyrimą ir remiantis juslinio vertinimo rezultatais buvo sudaryti skonio bei aromato profilis, taip pat ir tekstūros bei konsistencijos profilis;
Remiantis juslinės analizės rezultatais, nustatyta, kad apelsinų sultys „Favorit“ ir „Elmenhoster Naturina“ labai skiriasi skoniu, bei kvapu ir šiek tiek skiriasi spalva bei konsistencija.
- Microsoft Word 1736 KB
- 2020 m.
- Lietuvių
- 9 puslapiai (882 žodžiai)
- Kolegija
- Laura
-