Avių pienas, maistinė vertė, produkcija bei jos kokybė


Įvadas. Avių produkcija ir ją veikiantys veiksniai. Avių pienas. Avių mėsa. Avių vilna. Avienos ir ėrienos maistinė vertė. Bandos dydžio įtaka avių produktyvumui. Išvados. Literatūros apžvalga.


Darbo tikslas – išanalizuoti avių pieną, maistinę vertę, produkciją bei jos kokybę.

Nustatyta, kad daugumos Lietuvoje auginamų avių skerdenos išeiga siekia 40–45 proc., mėsoje vidutiniškai yra 35–47 proc. sausųjų medžiagų, 12–17 proc. baltymų ir 17–26 proc. riebalų. Avių skerdenoje yra 12–18 proc. kaulų, 0,5–2,0 proc. sausgyslių ir kremzlių bei 78–84 proc. minkštos dalies, t. y. raumenų ir riebalų.

Avys pasižymi geromis mėsinėmis savybėmis ir aukštos biologinės vertės mėsa.

  • Microsoft Word 26 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 12 puslapių (2593 žodžiai)
  • Universitetas
  • Monika
  • Avių pienas, maistinė vertė, produkcija bei jos kokybė
    10 - 1 balsai (-ų)
Avių pienas, maistinė vertė, produkcija bei jos kokybė. (2017 m. Spalio 16 d.). https://www.mokslobaze.lt/aviu-pienas-maistine-verte-produkcija-bei-jos-kokybe.html Peržiūrėta 2020 m. Kovo 31 d. 17:09
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo