Baigiamosios praktikos ataskaita UAB „Restoranų grupė FORTAS“ restorane „Forto Dvaras”


Įvadas. Įmonės pristatymas. UAB „Restoranų grupė FORTAS“ – restoranas „Forto Dvaras”. Restorano „Forto Dvaras“ paslaugos. Praktikos užduočių vykdymo analizė. Įmonės misija, vizija, artimiausi tikslai. Darbo vietos organizavimas, aptarnavimas. „Forto Dvaro“ darbo grafikai ir jų parengimas. Svetingumo įmonių palyginimas, SSGG analizė. Restorano „Forto Dvaras“ SSGG analizė. Paslaugų pardavimo skatinimo būdai. Įmonės organizacinė struktūra. Virėjo pareiginė instrukcija. Pobūvių ir renginių organizavimas. Pagrindinė svečių sudėtis. Personalo atrankos sistema. Duomenys baigiamajam darbui. Darbuotojų motyvacija. Siūlymai įmonės veiklai gerinti. Baigiamojo darbo medžiaga, surinkta įmonėje. Išvados ir siūlymai. Literatūra. Priedai.


Aš esu Vilniaus Kolegijos trečio kurso studentė, studijuoju viešbučių ir restoranų verslą. Baigiamąją praktiką pasirinkau atlikinėti Lietuvoje, Vilniaus mieste, restorane „Forto Dvaras“, įsikūrusiame Ukmergės gatvėje prekybos centre „BIG“. Mano praktikos apimtis 20 kreditų (12 savaičių, 480 val.). Prasidėjo Sausio 23 dieną ir baigėsi Balandžio 14 dieną.

Atlikti svetingumo įmonės palyginimą su greta esančiomis įmonėmis arba įmonėmis konkurentėmis.

UAB „Restoranų grupė FORTAS“ priklauso 8 restoranai „Forto Dvaras“, 6 „Fortas“, „Terrazza“ ir „The Spot“.

Restoranui „Forto Dvaras“ svarbiausia yra kokybė – čia nėra jokių pusfabrikačių, maistas yra gaminamas tiesiai restorano virtuvėje, visus makaronus, lakštinius ir padažus gamina virtuvės virėjai, mėsa ir žuvis marinuojasi taip pat vietoje. Nei vieno iš restorano „Forto dvaras“ valgiaraščio patiekalo sudėtyje nėra jokių genetiškai modifikuotų organizmų ar jų pėdsakų. Restorane ruošiamiems patiekalams nenaudojama jokių sintetinių pakaitalų ar jų mišinių, skonio stipriklių ar dažiklių. Taip pat čia teikiama pirmenybė lietuviškiems produktams, bendradarbiaujama su mūsų šalies ūkininkais.

Banketai – galima rinktis patiekalus iš standartinio restorano meniu arba iš specialiai iš anksto paruošto meniu.

Furšetai – galimi įvairaus dydžio furšetai, užsakant atskiras erdves arba visą restoraną.

Įmonės vakarėliai – restorano darbuotojai parengs kuo puikiasią šventę, esant poreikiui galima papuošti salę, koreguoti renginio valgiaraštį.

Restoranas dirba nuo pirmadienio iki sekmadienio nuo 10:00 iki 22:00. Kiekvieną darbo dieną nuo pirmadienio iki penktadienio nuo 11:00 iki 14:00 maitinimo įstaigoje yra dienos pietus, kiekvieną dieną siūlomi skirtingi patiekalai ir sriubos. Pranašumas dienos pietų – tai greitesnis paruošimas patiekalų bei mažesnes kainos. Galima rinktis iš dviejų skirtingų karštų patiekalų. Svečias gali užsisakyti tik sriubą arba tik karštą patiekalą, arba dienos sriubą ir karštą patiekalą. Taip pat galima patiekalus ir gėrimus rinktis iš standartinio restorano valgiaraščio. Dienos pietų valgiaraštis yra keičiamas kiekvieną savaitę.

Taip pat restoranas „Forto Dvaras“ išsiskiria savo patraukliu interjeru – viskas čia primena jaukius kaimo namelius. Salė padalinta į kelis segmentus, vienas primena namelį su langais, stogu, viduje minkštos ir patogios sofos, veidrodžiai, senovinės nuotraukos. Kitas segmentas panašus į saulėtą terasą, kur galima atsisėsti prie apvalaus stalo. Trečias romantišką sodą, kur galima atitrukti nuo miesto šurmulio ir pasimėgauti tyla ir jaukia atmosfera.

Restorano „Forto Dvaras” misija - Atsakinga veikla, kokybės užtikrinimu bei inovatyvumu paremtas, kuriantis vertę žmogui ir visuomenei, maistas bei aptarnavimas, su ypatingu dėmesiu tvarumui, atvirumui ir komunikacijai.

Įmonės vizija - Tvariai kurti įvairesnį, įdomesnį pasaulį, kuriame žmonės skirtų daugiau dėmesio ir pagarbos sau, pajustų tikrą gyvenimo vertę kasdien.

Kiekvieną dieną padavėjoms atėjus į darbo vietą, restorano administratorė skyria kurioje „zonoje“ dirbs kiekviena padavėja. Darbo dienomis dirba dvi padavėjos ir viena administratorė, tad kiekvienai atitenka apie 10 staliukų. Per savaitgalio ir šventines dienas dirba trys padavėjos ir viena administratorė, taigi, per šias dienas vienai padavėjai priskiriama mažiau staliukų, kuriuos reikės aptarnauti.

Užėjus svečiui į restoraną būtinai reikia nusišypsoti ir pasisveikinti, pasiūlyti vietą kur galima atsisėsti, tačiau dažniausia jis pasirenka pats. Priėjus prie staliuko, kur atsisėdo svečias paduoti valgiaraštį, jei šiuo metu yra dienos pietūs, būtinai informuoti klientą kas yra siūloma, jeigu jis nenorės rinktis iš dienos pietų maistą, galima pasiklausti ar norės svečias užsisakyti iš karto gėrimus.

  • Microsoft Word 867 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 26 puslapiai (5607 žodžiai)
  • Kolegija
  • Санд
  • Baigiamosios praktikos ataskaita UAB „Restoranų grupė FORTAS“ restorane „Forto Dvaras”
    10 - 2 balsai (-ų)
Baigiamosios praktikos ataskaita UAB „Restoranų grupė FORTAS“ restorane „Forto Dvaras”. (2017 m. Gegužės 09 d.). https://www.mokslobaze.lt/baigiamosios-praktikos-ataskaita-uab-restoranu-grupe-fortas-restorane-forto-dvaras.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 21 d. 08:38
×
Namų darbų pagalba 24/7