Baro indai ir įrankiai


Kulinarijos skaidrės.

Baro indai ir įrankiai. Baro plaktuvė (Shaker) – tai pagrindinis indas. Barmenui labai svarbu turėti reikiamus indus, įrankius, įrangą. Pagrindiniai barmeno įrankiai. Baro taurė – ji reikalinga lengvai sumaišomiems gėrimams ir kokteiliams gaminti. Elektrinis palakiklis (Blender) – tinkamas maišyti gėrimams. Maišymo šaukštas – juo sumaišomi gėrimai barmeno taurėje. Baro sietelis. Baro matuoklė – iš metalo arba stiklo. Ledo indas - metalinis, plastikinis arba stiklinis indas su rankenėlėmis. Ledo semtuvėlis – dažniausiai plastikinis. Ledo malūnėlis – elektrinis prietaisas, ledui susmulkinti. Vaisių spaudyklė, slėgtuvas – skirtas natūralioms sultims išspausti. Sifonas – sodos vandeniui parnešti, įpilti į gėrimus. Ledo žnyplės – ledo gabalėliams imti. Trintuvė – muskato riešutui, šokoladui susmulkinti. Baro peiliukas – vaisiams pjaustyti. Šiaudeliai – Dažniausiai plastmasiniai, gėrimams gerti. Smeigtukai – plastmasiniai, mediniai, kokteilio papuošimo elementams užsmeigti. Kamščiatraukis – vynui atidaryti. Peiliukai – vaisiams lupti. Baro taurės turi įvairią paskirtį plonesnio stiklo – nešaltiems gėrimams. Plokščios kokteilių taurės – jų talpa 50-70ml. Kokteilio taurė – kūgio formos, nuo 50 iki 70 ml. Patiekiami aperityvai. Kokteilio stiklinė – talpa 200-280 ml, naudojama ilgai geriamiems gėrimams, limonadams, egzotiškiems gėrimams. Stiklinė - visos stiklinės su storu dugnu. Mažoji stiklinė – 160 ml, skirta rūgštiems gėrimams, punšui, sultims. Vidutinė – 200 ml, maišytiems gėrimams su angliarūgšte, gėrimams su kiaušiniu, pienu. Konjako taurė –. Raudonojo vyno taurė – Jų talpa 150-190 ml. Aukštos šampano taurės – visi kokteiliai su putojančiu vynu. Desertinio vyno taurės – Jų talpa – 80-130 ml. Baltojo vyno taurės – Forma primena tulpės žiedą. Likerio taurės – Talpa – 50-95 ml. Sluoksniuoto kokteilio taurės – Siauros ir aukštos. Talpa – 120-190 ml. Punšo puodukai –. Viskio stiklinės – plačios, storu dugnu. Patiekiami viskiai, kokteiliai su ledu.


Baro plaktuvė (Shaker) – tai pagrindinis indas, skirtas plakti maišytiems gėrimams ir kokteiliams;.

Barmenui labai svarbu turėti reikiamus indus, įrankius, įrangą. Pagrindiniai barmeno įrankiai:.

Baro taurė – ji reikalinga lengvai sumaišomiems gėrimams ir kokteiliams gaminti. Tokios stiklinės talpa 1 l.

Maišymo šaukštas – juo sumaišomi gėrimai barmeno taurėje. Šaukšto ilgis – 15cm, koto galas gali būti su masyviu grūstuvu cukrui, ledo gabalėliams, mėtos lapeliams susmulkinti.

Baro sietelis - spiralinis koštuvėlis, skirtas gėrimams iš barmeno taurės, plaktuvės perkošti, jei jos be sietelio.

Vaisių spaudyklė, slėgtuvas – skirtas natūralioms sultims išspausti;.

Smeigtukai – plastmasiniai, mediniai, kokteilio papuošimo elementams užsmeigti;.

Plokščios kokteilių taurės – jų talpa 50-70ml, naudojama kokteiliams, egzotiškiems gėrimams ir limonadams;.

Kokteilio taurė – kūgio formos, nuo 50 iki 70 ml. Patiekiami aperityvai;.

Mažoji stiklinė – 160 ml, skirta rūgštiems gėrimams, punšui, sultims;.

Vidutinė – 200 ml, maišytiems gėrimams su angliarūgšte, gėrimams su kiaušiniu, pienu;.

Konjako taurė – patiekiamas brendis, taip pat gėrimai su grūstu ledu, egzotiški gėrimai. Jų talpa 120-500ml;.

  • Kulinarija Skaidrės
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • Irma
  • 18 puslapių (467 žodžiai)
  • Profesinė mokykla
  • Kulinarijos skaidrės
  • MS PowerPoint 503 KB
  • Baro indai ir įrankiai
    10 - 1 balsai (-ų)
Baro indai ir įrankiai. (2017 m. Gruodžio 05 d.). http://www.mokslobaze.lt/baro-indai-ir-irankiai.html Peržiūrėta 2018 m. Sausio 24 d. 11:58