Benroji maisto produktų technologija Laboratoriniai darbai


Benroji maisto produktų technologija. Laboratorinis darbas miltų drėgmės nustatymas darbo tikslas. Laboratorinis darbas miltų glitimo kiekio nustatymas darbo tikslas. Laboratorinis darbas duonos akytumo nustatymas darbo tikslas. Pasvėriau kartu ir apskaičiavau duonos akytumą x proc. Pagal formulę Tyrimo rezultatai. Duonos akytumas pagal standartą. Laboratorinis darbas duonos rūgštingumo nustatymas darbo tikslas.


Į stiklinius ar metalinius pasvertus sveriamuosius indus, iškaitintus iki pastovaus svorio, supiliau po 5 g miltų. Atidengtus indus stačiau į džiovinimo spintą ir džiovinau 130 °C temperatūroje 40 min. Paskui išimiau, uždengiau dangteliais, stačiau į eksikatorių ir aušinau. Ataušus pasvėriau.

a - sveriamojo indo svoris su miltais prieš džiovinimą, g

b - sveriamojo indo svoris su miltais po džiovinimo, g

Pagal standartą miltų drėgmė turi būti ne didesnė kaip 14%.

Drėgmės kiekio didėjimas ar mažėjimas priklauso nuo laikymo sąlygų ir produkto higroskopiškumo. Drėgnuose miltuose pradeda vystytis mikroorganizmai, padidėja fermentų aktyvumas, o, ryšium su tuo, padidėja miltų rūgštingumas; taigi miltai vienaip ar kitaip pradeda gesti.

Nuo miltų drėgnumo priklauso gatavų gaminių išeiga, vandens kiekis, reikalingas gamybos metu, gatavų gaminių kokybė.

Glitimo kiekiui nustatyti imamo mėginio svoris priklauso nuo miltų išeigos.

Tiriant miltus iki 75 proc. išeigos, pasvėriau 10 g, o tiriant daugiau kaip 75% - 25 g. Pasvertus miltus supiliau į grūstuvę ir užpiliau 15-20°C vandeniu. Vandens imti pusė miltų kiekio (5 - 12,5 ml). Inde pirštais užminkiau tešlą. Ją minkiau tol, kol pasidaro vienalytė. Prie pirštų ir indo prilipusią tešlą suminkiau į krūvelę ir padariau vieną apvalų tešlos gabaliuką.

  • Microsoft Word 30 KB
  • 2016 m.
  • Lietuvių
  • 7 puslapiai (831 žodžiai)
  • Kolegija
  • Ruta
  • Benroji maisto produktų technologija Laboratoriniai darbai
    10 - 3 balsai (-ų)
Benroji maisto produktų technologija Laboratoriniai darbai. (2016 m. Spalio 07 d.). https://www.mokslobaze.lt/benroji-maisto-produktu-technologija-laboratoriniai-darbai.html Peržiūrėta 2019 m. Rugsėjo 18 d. 08:39
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema