Chemija maisto pramonėje


Trumpai apie maisto pramonę. Chemijos naudojimas maisto pramonėje. Fermentacija. Kas tai yra? Pradžia. Šiektiek apie procesą. Naudojimas. Maistiniai priedai. Naudojimo priežasitis. Plitimas. Žymėjimas. Genetiškai modifikuotas maistas. Trumpai apie genetiškai modifikotus produktus. Pasirodymas. Kontraversija.

CHEMIJOS NAUDOJIMAS MAISTO PRAMONĖJE

Maistiniai priedai leidžia produktus išlaigyti ilgiau, gerina jų išvaizdą bei skonį, tačiau jų didelis kiekis vartojant kenkia sveikatai.

Genetiškai modifikuoti produktai turi pranašesnių savybių už gamtoje augusius, tačiau jų vartojimą riboja įstatymai, žmonių požiūris bei nepilnai ištirtas poveikis žmonėms.

  • Microsoft Word 372 KB
  • 2015 m.
  • 9 puslapiai (730 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Mikas
  • Chemija maisto pramonėje
    10 - 7 balsai (-ų)
Chemija maisto pramonėje. (2015 m. Balandžio 15 d.). https://www.mokslobaze.lt/chemija-maisto-pramoneje.html Peržiūrėta 2020 m. Rugsėjo 20 d. 22:51
×
142 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo