Emulsiklio kiekio paskaičiavimas

Fast

Sveiki, susidūriau su iššūkių: norint pagaminti stabilią emulsiją iš vandens ir aliejaus (gaunasi majonezas) reikalingas emulsiklis. Majonezo gamyboje dažniausiai naudojamas kiaušinio tryniai ar kiaušinių trynių milteliai. Klausimas yra toks, kiek reikia įdėti mažiausiai kiaušinių miltelių, kad būtų galima pagaminti majonez1 su 50% aliejaus?

KlausimaiChemijaLygis: Universitetas1 atsakymasKlausimas atsakytas
Kovo 26 d. 21:03
Už kiekvieną geriausią atsakymą į lankytojo klausimą gausite dovanų kodą, su kuriuo galėsite užduoti savo klausimą arba nemokamai peržiūrėti norimą dokumentą iš mūsų svetainės.

Atsakymai (1)

Indrė

Gaminant emulsijas svarbus rodiklis yra hidrofilinis – lipofilinis balansas. Griffin parengė naudingą metodą, kuriuo galima suskaičiuoti emulsiklių kiekius, reikalingus suteikti fiziškai stabilią emulsiją. Kiekvienam emulsikliui yra skiriamas HLB numeris, parodantis panašias proporcijas molekulės lipofilinių ir hidrofilinių dalių. Taigi, jūsų atveju reiktų apsiskaičiuoti HLB.

Kovo 27 d. 11:25 Geriausias atsakymas
Šis klausimas jau atsakytas. Atsakykite į klausimus, kurie laukia atsakymo.
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo