Cheminė sudėtis maisto produktuose


Įvadas. Maisto dažymas. Dirbtiniai dažai ir spalvos. Natūralūs dažai ir spalvos. Skoninės medžiagos. Pesticidai. Išvados. Literatūra.


Maistiniai priedai leidžia produktus išlaikyti ilgiau, gerina jų išvaizdą bei skonį, tačiau jų didelis kiekis vartojant kenkia sveikaitai. Maisto priedai būna natūralios arba sintetinės cheminės medžiagos. Daugelis cheminių priedų naudojama nuo senovės. Šiandien gamintojų yra naudojama apie 3000 įvairiausių maisto priedų. Kiekvienas maisto priedas turi savo cheminį pavadinimą ir žymimas E raide ir skaičiumi.

  • Microsoft Word 31 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 9 puslapiai (1697 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Ervinas
  • Cheminė sudėtis maisto produktuose
    10 - 1 balsai (-ų)
Cheminė sudėtis maisto produktuose . (2019 m. Gruodžio 10 d.). https://www.mokslobaze.lt/chemine-sudetis-maisto-produktuose.html Peržiūrėta 2020 m. Sausio 26 d. 08:42
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo