Daigintos saulėgrąžų sėklos


Daigintos saulėgrąžų sėklos. Darbo tikslas. Išanalizuoti daigintų saulėgrąžų cheminius junginius ir jų kiekius. Sudygusiose sėklose yra 347 kartus daugiau vitaminų negu užaugusiame augale. Kodėl verta maistui daiginti sėklas? Saulėgrąžų daigai – iš saulėgrąžų sėklų išaugintos nesubrendusios saulėgrąžos. Sėklų daiginimo technologija susideda iš šių etapų žaliavos (nedaigintų sėklų) parinkimo. Sėklų daiginimo schema. Stiklo inde vazonėlyje lėkštėje rankšluostyje vonelėje daigintuve kitur. Daiginama. Kruopščiai išplaunami šiltu vandeniu. Jei reikia, dezinfekuojami vandenilio peroksidu ( H2O2 Daiginimo indų plovimas ir dezinfekcija. Daigintos saulėgrąžos turi apie 30% baltymų. Gausu vitamino D ir  lecitino (šis fosfolipidas atsakingas už riebalų apytaką kraujyjeGerina sunkiai virškinamo maisto įsisavinimą organizme. Daigai normalizuoja biocheminę ir energetinę pusiausvyrą. Saulėgrąžų daigų maistinė vertė. Vitaminai, esantys saulėgrąžų daiguose. Mikroelementai, esantys saulėgrąžų daiguose. Laikymas. Daigintos sėklos gali būti laikomos buitiniame šaldytuve. Užšaldymas džiovinimas. Daigintų sėklų perdirbimo būdai. Užšaldymas. Tai labai populiarus ir pažangus konservavimo būdas. Džiovintos daigintos sėklos, palyginus su šviežiomis. Išvada. Saulėgrąžų sėkloms dygstant padidėja jų maistinė ir biologinė vertė gausėja mineralinių medžiagų ir vitaminų. Danilčenko. Naudota literatūra.


Išanalizuoti daigintų saulėgrąžų: cheminius junginius ir jų kiekius, maistines ir sveikatinančias savybes, pokyčius laikymo metu, pokyčius perdirbimo metu.

Stiklo inde; vazonėlyje; lėkštėje; rankšluostyje; vonelėje; daigintuve; kitur.

Kruopščiai išplaunami šiltu vandeniu.

Daigintos saulėgrąžos turi apie 30% baltymų, augalinių riebalų, geležies, vitaminų D ir E. Dygimo metu jose net iki 7 kartų padidėja amino rūgščių. Daigintos saulėgrąžos ypač rekomenduojamos trumparegiams, jos turi mažesnį kalorijų kiekį nei riešutai.

Daigintos sėklos gali būti laikomos buitiniame šaldytuve. Prieš laikymą daigeliai turi būti labai atsargiai nuplauti šaltu vandeniu. Laikymo trukmė priklauso nuo daigelių kokybės, amžiaus, aplinkos temperatūros ir jų kiekio, tačiau patartina juos laikyti ne ilgiau kaip savaitę. Laikymo sąlygos parenkamos priklausomai nuo to, kaip daigintos sėklos buvo konservuotos ar perdirbtos.

Tai labai populiarus ir pažangus konservavimo būdas. Daigintas sėklas reikia konservuoti greitai šaldant -20...-250C temperatūroje. Žema temperatūra beveik visiškai sustabdo biocheminius ir mikrobiologinius procesus. Sušaldytos daigintos sėklos išlieka to paties maistingumo, spalvos, skonio, aromato, nepraranda daugelio vitaminų (B1, B2, karotino ir vitamino C). Užšaldytos daigintos sėklos gali būti laikomos 6-12 mėn.

  • MS PowerPoint 3472 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 19 puslapių (592 žodžiai)
  • Universitetas
  • Angelė
  • Daigintos saulėgrąžų sėklos
    10 - 1 balsai (-ų)
Daigintos saulėgrąžų sėklos. (2019 m. Birželio 24 d.). https://www.mokslobaze.lt/daigintos-saulegrazu-seklos.html Peržiūrėta 2019 m. Liepos 24 d. 00:36
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema