Duonos baltymai


Maisto baltymai. Duonos baltymai.

Rugių baltymai pasižymi dideliu nepakeičiamų amino rūgščių kiekiu nei kviečių baltymai. Jie lengviau brinksta ir tirpsta vandenyje. Grūdų baltymuose yra nemažai amino rūgščių. Gemalo baltymai biologiškai vertingesni negu endospermo baltymai: kviečių ir rugių endospermo baltymuose nepakeičiamųjų amino rūgščių yra 25 %, o gemalo – daugiau kaip 30 %.

  • Chemija Savarankiškas darbas
  • Microsoft Word 15 KB
  • 2015 m.
  • Lietuvių
  • 1 puslapis (152 žodžiai)
  • Edita
  • Duonos baltymai
    10 - 6 balsai (-ų)
Duonos baltymai. (2015 m. Lapkričio 02 d.). https://www.mokslobaze.lt/duonos-baltymai.html Peržiūrėta 2018 m. Vasario 23 d. 12:56
×