Duonos gamyba: klausimai ir atsakymai


Duonos gamyba.Parašykite kokia mikroflora naudojama duonos gamyboje?

Kodėl yra svarbus makaronu džiovinimo procesas, kaip jis atliekamas?

Kas yra meceracija, kodel ji atliekama vyno gamyboje?

Trumpai aprašyti šokolado gamybos precesa

Kas yra glitimas, iš ko jis sudarytas kaip žymimas, kokia itaka turi produktui. ?


Parašykite kokia mikroflora naudojama duonos gamyboje? Kuo ji skiriasi ruginėj ir kvietinėj duonoj? Kepant kvietinę duoną, pagrindinis tešlos raugintojas yra mielės, o pieno rūgšties bakterijos yra papildomas veiksnys: Mielės sukelia alkoholinį rūgimą, kurio metu susidaro sąlyginai didelis anglies dioksido dujų ir nežymus etilo alkoholio kiekis. Ruošiant ruginę tešlą pieno rūgšties bakterijos atlieka pagrindinį vaidmenį. Jos turi užtikrinti greitą ir pakankamą rūgščių susidarymą tešloje. Ruginėje tešloje pieno rūgšties bakterijų skaičius 60-80 kartų turi būti didesnis negu mielių ląstelių skaičius.

  • Microsoft Word 15 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 1 puslapis (469 žodžiai)
  • Kolegija
  • Aistė
  • Duonos gamyba: klausimai ir atsakymai
    10 - 2 balsai (-ų)
Duonos gamyba: klausimai ir atsakymai . (2018 m. Sausio 30 d.). https://www.mokslobaze.lt/duonos-gamyba-klausimai-ir-atsakymai.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 15 d. 22:45
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema