Duonos ir pyrago gaminiai


Duonos pyrago gaminiai. Ką vadiname duona. Duonos rūšys. Duona Lietuvoje. Žaliavos. Duonos ir pyrago gamybos technologinio proceso schema. Duonos jusliniai rodikliai. Duonos kokybės reikalavimai. Duonos kepimas namų sąlygomis. Ruginės sveikuolių duonos receptas. Literatūra.


Ruginė - kepama iš rupių ruginių (60%) ir pirmos rūšies kvietinių (40%)miltų Ruginė-kvietinė - kepama iš sijotų ruginių miltų (70—90%) ir pirmos ar antrosrūšies kvietinių miltų (10- 30%) Kvietinė - kepama iš pirmos rūšies kvietinių miltų. Tai balta forminė, sumuštinių, sumuštinių su karotinu, sumuštinukų duona ir kt.

Pagrindiniai kokybės rodikliai turi atitikti šiuos standartus: LST 14421996. Duona ir pyrago gaminiai. Akytumo nustatymas. Juslinis įvertinimas (išvaizda – forma ir paviršius; spalva; minkštimas; skonis ir kvapas). LST 1492:1997. Duona ir pyrago gaminiai. Drėgmės kiekio nustatymas. LST 1944: 2003/P1:2004. Miltiniai kepiniai ir konditerijos gaminiai. Riebalų kiekio nustatymo metodai. Pagal šiuos standartus ruginės duonos drėgnis – ne didesnė kaip 47 %, kvietinės – 44–46 %. Ruginės duonos akytumas – ne mažesnis kaip 42 %, kvietinės duonos – 63–70 %. Ruginės duonos rūgštumas – 12 ° , kvietinės – 3–4 °C .

  • MS PowerPoint 935 KB
  • 2018 m.
  • Lietuvių
  • 15 puslapių (729 žodžiai)
  • Profesinė mokykla
  • Simona
  • Duonos ir pyrago gaminiai
    10 - 3 balsai (-ų)
Duonos ir pyrago gaminiai. (2018 m. Sausio 05 d.). https://www.mokslobaze.lt/duonos-ir-pyrago-gaminiai.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 15 d. 21:54
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema