Duonos mikrobiologija


Mikroorganizmai duonoje. Duonos mikroorganizmai. Mikrobiologija duonos raugas.

Įvadas. Pagrindinių duonos sudedamųjų dalių mikrobiologija. Duonos gamybos mikrobiologija. Duonos gamybos technologinio proceso ypatumai. Duonos gedimai, jų sukėlėjai. Naudingi mikroorganizmai. Žalingi mikroorganizmai. Sąnitarinės sąlygos. Išvados. Literatūra.

Duona – plačiausiai vartojamas maisto produktas. Ji užima svarbią vietą Lietuvos gyventojų mitybos sandaroje.Pagrindinė duonos gaminių žaliava yra kvietiniai ir ruginiai miltai, vanduo, druska ir mielės (raugas). Papildomi žaliavų komponentai - cukrus, riebalai, kiaušiniai, salyklas(daiginti miežių grūdai ar iš jų sumalti miltai), fermentiniai preparatai, išrūgos, pienas, medus, aguonos, kmynai, riešutai, razinos ir kiti priedai, kurie atlieka savitas funkcijas.

Darbo tikslas- išnagrinėti mikroorganizmus esančius ir atsirandančius duonoje gamybos ir realizacijos metu, bei aptarti sanitarines sąlygas.

  • Microsoft Word 26 KB
  • 2013 m.
  • 16 puslapių (2719 žodžiai)
  • Kolegija
  • Duonos mikrobiologija
    10 - 3 balsai (-ų)
Duonos mikrobiologija. (2013 m. Birželio 26 d.). https://www.mokslobaze.lt/duonos-mikrobiologija.html Peržiūrėta 2018 m. Balandžio 24 d. 13:47
×