Energijos gavyba ir svarba žmogaus organizmui


Energijos gavyba ir svarba žmogaus organizmui. Gaunamų Maisto medžiagų energija ir jos balansas. Žmogaus gyvybinei veiklai palaikyti būtina energija. Maisto medžiagos. Maisto medžiagos - su maistu gaunamos natūralios ir sintetinės cheminės medžiagos. Racionalios sveikos mitybos principas baltymai turėtų sudaryti 10-12%. Angliavandeniai. Angliavandeniai – vienintelis energijos šaltinis. Cheminės sudėties požiūriu angliavandeniams priskiriami įvairūs junginiai polihidroksialdehidai. Angliavandenių virškinimas. Polisacharidai virškinimo metu veikiami fermentų - burnos alfa-amilazės. Baltymai. Baltymai yra labai plačiai išplitę gyvoje gamtoje ir sudaro  gyvybės pagrindą. Baltymų savybės. Jų makromolekulės sudarytos beveik vien tik iš alfa-aminorūgščių liekanų. Baltymų skirstymas. Baltymai pagal jų makromolekulių formą skirstomi į dvi grupes globulinius ir fibrilinius baltymus. Fibriliniai baltymai Fibrailiniams baltymams priskiriami tie baltymai.


Racionalios sveikos mitybos principas: baltymai turėtų sudaryti 10-12%, riebalai – 30-35% ir angliavandeniai – apie 55% paros maisto raciono.

  • MS PowerPoint 86 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 12 puslapių (531 žodžiai)
  • Mokykla
  • Matas
  • Energijos gavyba ir svarba žmogaus organizmui
    10 - 2 balsai (-ų)
Energijos gavyba ir svarba žmogaus organizmui. (2017 m. Gegužės 01 d.). https://www.mokslobaze.lt/energijos-gavyba-ir-svarba-zmogaus-organizmui.html Peržiūrėta 2019 m. Lapkričio 18 d. 18:38
×
Užduokite klausimą bet kuria mokslo tema