Fermentų panaudojimas maisto pramonėje projektas


Fermentų panaudojimas. ,,maisto pramonėje. Tikslas. Fermento panaudojimas maisto pramonėje. Fermentai maisto pramonėje naudojami labai plačiai. Pieno pramonė. Reninas. Pepsinas. Laktazė. Lipazė. Mėsos pramonėje. Gėrimų pramonėje. Spirito gamyba. Sulčių ir vyno gamyba. Acto gamyba. Duonos pramonėje. Mielių svarba maisto pramonėje. Išvados. Literatūra.


Apibūdinti fermentų panaudojimą maisto pramonėje, bei sužinoti jų svarbą.

Pieno pramonėje; Mėsos pramonėje; Gėrimų pramonėje; Duonos pramonėje.

Naudojamas sūrių gamyboje, pienui sutirštinti, taip pat išskaido pieną į varškę.

Naudojama kuriant produktos laktozės netoleruojantiems žmonėms. Kai laktozė susiskaldžius į paprastus angliavendenius, produktas tampa lengviau įsisavinamas.

Tai fermentas skaidantis pieno lipidus, pagerina skonį ir aromatą sūrio. (PVZ.: Feta; Pramesan; Romano).

Mėsos brandinimą galima pagreitinti dirbtiniu būdu. Fermentai: papainas, bromelinas, bei ficinas. Ardo elastingumo struktūra, todėl tai naudojami mėsai minkštinti.

Fermentai naudojami vyno, vaisių arba uogų sulčių, spirito arba acto gamyboje.

Gaminant spiritą, raugas yra distiliuojamas ir taip gaunamas- koncentruotas alkoholis. Spiritas gaunamas alkoholinės fermentacijos būdu iš cukringų skysčių.

  • MS PowerPoint 2815 KB
  • 2017 m.
  • Lietuvių
  • 18 puslapių (314 žodžiai)
  • Gimnazija
  • Greta
  • Fermentų panaudojimas maisto pramonėje projektas
    10 - 3 balsai (-ų)
Fermentų panaudojimas maisto pramonėje projektas . (2017 m. Gruodžio 02 d.). https://www.mokslobaze.lt/fermentu-panaudojimas-maisto-pramoneje-projektas.html Peržiūrėta 2019 m. Sausio 20 d. 11:29
×