Fermentų panaudojimas maisto pramonėje skaidrės


Fermentų panaudojimo maisto pramonėje. Tikslas ir uždaviniai. Fermentų sudėtis ir savybės. Fermento veikimo mechanizmas. Fermentų svarba maisto pramonei. Fermentacija. Fermentacijos tipai. Fermentai naudojami. Pieno pramonė. Reninas. Pepsinas. Laktazė. Lipazė. Mėsos pramonė. Fermentai mėsos brendinime. Gėrimų pramonė. Mielės. Salyklas. Actas. Duonos pramonė. Dėl fermentų veiklos vykstantis produktų gedimas. Maisto fermentų aktyvumo kontrolės būdai. Apibendrinimas. Literatūra.


Įsiaiškinti maisto pramonėje naudojamus fermentus Kas yra fermentacija Produktu gedima vykstanti dėl fermentacijos Fermentu aktyvumo kontroles būdus.

Pieno pramonėje Mėsos pramonėje Gėrimu pramonėje Acto gamyboje Duonos pramonėje.

Natūralus pieną traukinantis fermentas naudojamas varškės ir sūrių gamybai Pepsinas yra viena iš šliuzo fermento sudedamoji dalis.

Gėrimu pramonėje fermentai naudojami sulčių, vyno, alaus, spirito gamyboje. Gėrimu pramonėje daugiausiai naudojama mielės ir salyklas.

Fermento veikla priklauso nuo: fermento ir substrato koncentracijos pH temperatūros inhibitorių kofaktorių.

  • MS PowerPoint 729 KB
  • 2019 m.
  • Lietuvių
  • 34 puslapiai (1368 žodžiai)
  • Universitetas
  • Aiste
  • Fermentų panaudojimas maisto pramonėje skaidrės
    10 - 3 balsai (-ų)
Fermentų panaudojimas maisto pramonėje skaidrės. (2019 m. Sausio 10 d.). https://www.mokslobaze.lt/fermentu-panaudojimas-maisto-pramoneje-skaidres.html Peržiūrėta 2020 m. Balandžio 06 d. 21:29
×
24 mokytojai prisijungę laukia tavo klausimo